Kuldse häälega Anett andis välja selle aasta ainulaadseima albumi

Kultuuritoimetus
Copy
Aneti uus album on live-sessioonina salvestatud kontseptsioon-album.
Aneti uus album on live-sessioonina salvestatud kontseptsioon-album. Foto: Gerli Tooming

Täna ilmus Aneti teine täispikk album «Late to the Party». Tegemist on kontseptsioon-albumiga, mis salvestati üles live-sessioonina ERRi Raadiomaja 1. stuudios, koos laiendatud koosseisus bändi ning stuudiosaalis viibinud kohapealse publikuga.

Albumi muusika kirjutati Aneti ja Heikko Remmeli koostöös ning plaadi järelprodutseeris koos Anetiga Sander Mölder. Tänasest on plaat saadaval nii digikanalites kui ka vinüülina. Live-salvestusest valminud kontsertvideo ilmub järgmisel nädalal.

Uus album «Late to the Party» on märgiline just live-salvestussessiooni aspektist, sest valmis Aneti soovist püüda plaadile elava muusika energiat: «Albumi «Late to the Party» võtsime linti minu jaoks täiesti uutmoodi, nii on sellel ja selle sünnil mu südames kohe täiesti eraldi väga tähendusrikas lahter. Kuna pandeemia tõttu oleme me kõik möödunud aastate jooksul olnud omajagu palju isoleeritud ja seetõttu ka live-muusika ja -elamusteta, tundsin ülitugevalt puudust sellest kirjeldamatust ja vahetust publiku energiast, mida tunnen laividel, ja mis tahest-tahtmata mõjutab ka alati seda, kuidas muusika parasjagu selles momendis ellu ärkab.

See viis mind väga orgaaniliselt nägemuseni salvestada teine täispikk stuudioalbum esmakordselt ühe-õhtu-sessioonina, kus viibis stuudios lisaks muusikutele ka paarikümne inimeseline publik, tänu kellele õnnestus meil albumile jäädvustada see kõige ehedam ja ainulaadne energia bändi-publiku koosviibimisest. Albumi valmimisprotsessi oli algusest lõpuni kaasatud minu bänd laiendatud koosseisus ja üks minu kindlalt lemmikuid produtsente Sander Mölder, kes kõik mängisid oma rolli selles, kuidas album lõpuks kõlama sai, ja ma olen neile selle panuse eest ülimalt tänulik,» rääkis Anett.

Kuldse häälega Anett.
Kuldse häälega Anett. Foto: Silver Mikiver

Uut albumit saadab Aneti ja kodumaise moebrändi Kriss Sooniku ühine «Late to the Party» nimeline erikolleksioon, mida esitleti eile Tallinn Fashion Weekil. Koostöö seob Aneti armastuse mugava, ent vimkaga riietuse vastu: «Olen Kriss Sooniku brändi kauaaegne fänn ja temaga koos töötamine on olnud privileeg. Meie ühine mini-kollektsioon on kindlasti ühe unistuse täitumine,» kirjeldas Anett disaineriga koostööd.

«Late to the Party» esitluskontsert toimub 25. novembril Jazzkaare jõulujazzi avakontserdina Vaba Laval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles