Põnev! Vaata, mitu laulu esitati Eesti Laul 2023 konkursile

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti Laul 2022 finaal.
Eesti Laul 2022 finaal. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Septembris alanud ja täna keskpäeval lukku läinud Eesti Laul 2023 konkursile esitati 217 laulu. Poolfinalistid selguvad juba novembri alguses ja esimest korda saab lauludega tutvuda detsembris.

«Tulemas on erakordselt põnev võistlus,» ütleb Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula konkursile esitatud lugude põhjal. Tähtajaks laekus 217 laulu, neist eestikeelseid 92 ja võõrkeelseid 125.

Rahula sõnul on konkursil soovinud kaasa lüüa nii laia publiku jaoks uued tegijad kui ka paljud tuntud artistid ja autorid, kellest mõnelgi on varasem Eesti Laulu ja Eurovisiooni kogemus. «Valik on äge ja žüriil saab olema keeruline.»

Eesti Laulule esitatud lugusid asub hindama 16-liikmeline žürii, kuhu kuuluvad muusikamaastiku ja -trendidega hästi kursis inimesed, lauljatest raadiosaatejuhtideni. Žürii hindab laule anonüümselt, žürii koosseisu avaldab Eesti Laul koos poolfinalistide esitlemisega.

Eesti Laulu poolfinaalidesse pääseb 20 laulu. Edasipääsejad avalikustab «Ringvaade» 1. ja 2. novembril. Esimest korda kuuleb laule ETV erisaates 2. detsembril.

Eesti Laulu poolfinaalid toimuvad 12. ja 14. jaanuaril, finaal leiab aset 11. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles