INTERVJUU Clawfingeri laulja: ma olen leppinud, et mõned meid lihtsalt vihkavad

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Viimasest Clawfingeri kontserdist Eestis on möödas üsna mitu aastat, ent rajud mälestused jäävad! Clawfinger 2006. aastal klubis Hollywood.
Viimasest Clawfingeri kontserdist Eestis on möödas üsna mitu aastat, ent rajud mälestused jäävad! Clawfinger 2006. aastal klubis Hollywood. Foto: MARIANNE LOORENTS/Õhtuleht/Scanpix

Norra-Rootsi räpp-metal kollektiiv Clawfinger ei ole Eestlastele sugugi võõras. Soojad suhted eestlastega seovad neid juba 1997. aastast, kui ansambel esimest korda Eestis käis, kuid ka hiljem on bänd Eestis ülivingeid kontserte andnud. Viimasest kontserdist on nüüd möödas juba 14 aastat, bänd on vanemaks saanud, ent Eesti publikuga seob neid jätkuvalt tugev side.

Clawfingeri solist Zak Tell tunnistas kontserdi eel Postimehele antud intervjuus, et aastad on möödunud, ent Eestist jäänud emotsioon on jätkuvalt suurepärane. Samuti rääkis laulja, et on nii palju vanemaks saanud, et ei muretse enam eriti selle pärast, kas tema sõnum jõuab kõigile kohale. Pigem on tal hea meel, et inimesed Clawfingerist endiselt huvitatud on ja aina uued inimesed nende muusika vastu huvi tundma on hakanud. 

Vestlus toimus inglise keeles.

Te olete päris mitu korda Eestis esinenud, seal hulgas vähemalt kahel korral andnud kontserdi täismajale klubis Hollywood. Sellest on nüüd küll palju aastaid möödas, aga teie kontserditest räägitakse ikka veel. Mida te sellest ajast mäletate?

Vau, neid lugusid tahaks ma isegi kuulda! (Naerab.) Ma ise vaevu mäletan midagi. Tegelikult mäletan praeguseks üldse väga väheseid asju, kui keegi mulle just meelde ei tuleta.

Me oleme mänginud ligikaudu 1500 kontserti, ning sel ajal oli neid kontserte eriti palju, ja iga kontserdiga on seotud oma lugu. Lõpuks on neid lugusid, reise, esinemisi, kontserdipaiku ja järelpidusid nii palju, et kõike mäletada on võimatu. Eriti vanemas eas. Aga ma mäletan seda, et publik oli suurepärane, energia oli võimas ja õlu oli hea! (Naerab.)

Mis sel korral teisiti on?

Kogu siiruses, ilmselt mitte midagi! Samas on raske ennustada ning kõik, mis juhtub, juhtub põhjusega, ent kuni juhtuma hakkab, ei ole meil kellelgi õrna aimugi. Ma ei ole kunagi kindel, millises suunas asjad liiguvad, võimalused on selles mõttes lõputud! Tuleb lihtsalt kohale tulla ja vaadata.

Minu ainus lootus ja eesmärk on, et kõigil, kaasa arvatud meil endil, oleks tore. Kontsert peab olema suurepäraselt veedetud aeg ning sellest tuleb viimast võtta!

Koroona tõttu on olnud palju ärajäänud või edasi lükatud kontserte, teie kontsert sealhulgas. Mis tunne on tagasi tuuril olla?

See on olnud vaimustav! On ilmselge, et publik lausa januneb elava muusika järele, ning samamoodi bändid, kes pole mõnda aega mängida saanud.

Ma ütleks, et see on nüüd isegi tuhat korda lõbusam kui enne koroonat. Mul on tunne, et inimesed hindavad võimalusi igal pool käia rohkem kui kunagi varem, sest me kõik mõistame, et see võimalus võib iga hetk uuesti kaduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles