Maarja Pärtna esitleb Puändis proosaluulekogu «Elav linn»

Kultuuritoimetus
Copy
Maarja Pärtna Tähtvere dendropargis.
Maarja Pärtna Tähtvere dendropargis. Foto: Riho Kall

Neljapäeval, 27. oktoobril algusega kell 18 toimub Tallinnas raamatupoes Puänt kirjaniku, tõlkija ja toimetaja Maarja Pärtna proosaluulekogu «Elav linn» esitlus. Autoriga vestleb kunstnik Lilli-Krõõt Repnau, muusikalisi vahepalu esitab multiinstrumentalist Katariin Raska.

Maarja Pärtna viies luulekogu «Elav linn» heliseb, hingab ja kõneleb parema kooselu võimalikkusest ökoloogilise kriisi ajastul. Elavas linnas kasvab toibumisvõime ja kosub ülestõusmisjõud, paraneb oskus märgata teisi olendeid ning mõista nende eluvajadusi.

Raamatu esimene pool räägib kohtumistest Tartus elavate linnaloomadega, siilide ja varjupaigakoertega, kodukakkude ja kobrastega. Teose teine pool vaatleb üksikisiku suhet raskesti tajutavate üleilmsete keskkonnamuutustega, seob kliimamuutuse ja ökotsiidi kohalike oludega ning annab hääle Purtse jõele, mis on olnud üks Eesti reostatuimaid jõgesid.

«Elav linn» on Maarja Pärtna viies raamat. Ta on Juhan Liivi luuleauhinna, Gustav Suitsu luuleauhinna ja Tartu noore kultuurikandja aunimetuse laureaat. Luulekogu «Elav linn» on toimetanud Ene-Reet Soovik, kujundanud Lilli-Krõõt Repnau ja kirjastanud Tedretäht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles