RÄPITÄHT RUSUDES ⟩ Kuidas skandaalne Kanye West endale vee peale tõmbas (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Kanye West on avaldanud julgelt toetust Donald Trumpile.
Kanye West on avaldanud julgelt toetust Donald Trumpile. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Oma hiilgeaegadel mitu hittalbumit üllitanud räppari Kanye Westiga on lõpetanud sidemed filmitootja MRC, kes tegi Westist valmis terve dokumentaalfilmi. Intervjuudes on West nimelt rõhutanud enda sügavalt antisemiitlikke vaateid ning tõmmanud endale sellega kaela avaliku pahameele ning väärtuslike töösuhete katkemise, vahendab The Guardian.

«Täna hommikul, olles asja arutanud oma filmitegijate ja levipartneritega, otsustasime mitte jätkata Kanye Westist tehtud dokumentaalfilmi levitamist,» seisab avalikus teadaandes, mille tegid MRC juhid Modi Wiczyk, Asif Satchu ja Scott Tenley. «Me ei saa toetada mingisugust sisu, mis võimendab Westi platvormi.»

West õhutas juudiviha oktoobri alguses Fox Newsi saatejuhile Tucker Carlsonile antud intervjuus. Sellest saati on West levitanud intervjuudes antisemiitlikke vandenõuteooriaid ning väitnud, et George Floydi ei tapnud politsei, vaid fentanüüli üledoos.

Westi vihakõne suhtes on olnud kriitiline ka tema eksabikaasa Kim Kardashian, kes väitis oma Instagrami postituses, et seda ei vabanda miski välja. Juutide toetuseks võtsid ühismeedias sõna ka Kimi pereliikmed, nende seas ema Kris Jenner ning õed Khloe Kardashian, Kendall Jenner ja Kylie Jenner.

Westiga katkestas sidemed ka räppari kauaaegne talendiagentuur CAA, kes Hollywood Reporteri järgi Westi enam ei esinda. Agentuuri juhtide hulka kuuluv Jeremy Zimmer saatis ettevõttesisese e-maili, kus ütles: «Me ei saa toetada vihakõne, väiklust ega antisemitismi. Palun toetage Kanye Westi boikotti.»

Samuti on Westist lahti öelnud moebränd Balenciaga ja täna, 25. oktoobril, otsustas sama teha adidas, kelle sõnul on Westi hiljutised kommentaarid ja teod olnud «vastuvõetamatud, põlglikud ja ohtlikud». Adidast hakati survestama hetkest, mil West kandis Pariisi moenädalal vastuolulist T-särki sõnumiga «White Lives Matter».

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles