KULTUURIS KUUM ⟩ Väsimatu Robert Linna rokib end Elephants from Neptune'is hingetuks

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Tegusamast tegusam Robert Linna jagab oma lauluhäält Elephants from Neptune'i ja Lexsoul Dancemachine'i vahel.
Tegusamast tegusam Robert Linna jagab oma lauluhäält Elephants from Neptune'i ja Lexsoul Dancemachine'i vahel. Foto: Madis Veltman / Postimees

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» räägib ajakirjanik Ralf Sauter muusik Robert Linnaga, kes laulab ja mängib kitarri rokkbändis Elephants from Neptune. Elephants üllitas just uhiuue albumi «Boogieland», mille Tallinna esitluskontsert toimub 18. novembri õhtul Kinomajas. Ühel õnnelikul «Kultuuris kuum» kuulajal on kergesti võimalik võita esitluskontserdile kaks piletit!

Kuulajamängus osalemiseks saada aadressile ralf.sauter@postimees.ee e-mail pealkirjaga KULTUURIS KUUM ning vasta, mis aastal ilmus Elephants from Neptune'i debüütalbum! Õnneliku kuulajaga, kes saab kaaslasega kontserdile minna, võetakse ühendust 11. novembril.

Saadet saad kuulata ka Spotifyst.

Robert Linna selgitab saates lähemalt, kuidas sündis Elephantsi värske album, millist energiat see endas kannab, miks bänd ise kutsub seda kontseptuaalalbumiks ja kuidas sujub bändimeeste omavaheline koostöö.

Ühtlasi saame teada, milline kogemus oli Elephants from Neptune'i jaoks soojendada tänavu Totot ning kümme aastat tagasi Red Hot Chili Peppersit. Ühtlasi räägib Linna sellest, kuidas ta muusikuna jagab oma aega Elephants from Neptune'i ning funkbändi Lexsoul Dancemachine vahel.

Saate lõpus laseme singlit «Motel Blue» Elephantsi 27. oktoobril ilmunud albumilt, kuid eriti kannatamatud muusikasõbrad leiavad loomulikult Spotifyst juba terve «Boogielandi»:

70ndate kõrberokist ja psühhedeeliast inspireeritud album «Boogieland» on tänasest saadaval nii digikanalites kui ka CD- ja vinüüliformaadis. Tegemist on bändi neljanda täispika albumiga. Elephants from Neptune'i 2016. aastal ilmunud album «Oh No» tõi neile Eesti Muusikaauhindadel Aasta rockalbumi ja Aasta ansambli tiitlid. 2018. aastal anti välja ühekordne eestikeelne eriprojekt «Kuradi Saar», mis tõi bändile ka 2019. aasta Eesti Muusikaauhindadel Aasta rockalbumi nominatsiooni.

«Boogieland» on kontseptuaalne segu müstitsismist, psühhedeeliast ja kõrberokist, mille mõtteliseks tegevuspaigaks on hüljatud motell. Albumiga tehti koostööd Grammy ja Oscari võitnud inseneri Brendan Dekoraga (USA), kellele usaldati plaadi miximine.

Elephants from Neptune'is osalevad Markko Reinberg, Robert Linna, Jon Mikiver ja Rain Joona.
Elephants from Neptune'is osalevad Markko Reinberg, Robert Linna, Jon Mikiver ja Rain Joona. Foto: Gerli Tooming
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles