KANGE KODUMAINE KRAAM Metalbänd Surgent avaldas vägeva muusikavideo

Kultuuritoimetus
Copy
Surgent on rusuvalt raske progressiivne death metal bänd Eestist.
Surgent on rusuvalt raske progressiivne death metal bänd Eestist. Foto: Pressifoto

Progressiivse death metal'i bänd Surgent avaldas verise muusikavideo loole «Blood Offering» nende 17. novembril ilmuvalt omanimeliselt debüütalbumilt. Lisaks andsid nad välja limiteeritud koguses disainitud särke, et loo ilmumist tähistada.

Surgenti teine videosingel «Blood Offering» on inspireeritud mesoameerika ohverdamisrituaalidest, kus Kristel Sergo illustreeritud ja Grete-Liisa Sihveri animeeritud videos on võimalik näha nendest kultuuridest pärit erinevat sümboolikat.

Loo peategelasele on lubatud jumalust läbi verise rituaali, kuid ta mõistab ohverduslaual, et tema olemus on kõigist lubadustest hoolimata tähtsusetu.

«Tsivilisatsioonid ja kultuurid, mis ei väärtusta inimelu või väärtustavad seda destruktiivsel kombel, nagu tegid seda mesoameerika kultuurid, on juba ette määratud hukule,» avaldas lüürika tagamaid kitarrist Jaan Varts.

Surgent on meloodiline, mitmekülgne ja rusuvalt raske progressiivne death metal'i bänd Eestist, mis ammutab inspiratsiooni erinevatest kultuuridest ja žanritest bossanoovast kuni grungeni.

Bänd sai alguse peale legendaarse death metal'i bändi Horricane lagunemist, kui selle liikmed Jaan ja Jüri otsustasid oma loomingulise energia suunata uude projekti, mis sai nimeks Surgent.

Bändiliikmed on mänginud ka veel mitmetes teistes nimekates bändides, nagu Recycle Bin, Finish Me Off, Paean, Ocean Districts, Kaschalot jpt.

Käesoleva projektiga kompavad nad muusikalisi piire, mille tulemusena saab kuulda ainulaadset kooslust liittaktimõõtudest ja meloodilisusest, viies death metal'i järgmisele tasemele.

Surgent tähendab inglise keeles võimsat ülespoole liikumist rahvahulga või loodusjõu poolt, mis on ideaalne metafoor kirjeldamaks nii nende muusikat kui ambitsioone.

Juba 17. novembril ilmub Surgenti debüütalbum millele järgnevad albumi esitluskontserdid Tallinnas ja Tartus.

Bändi koosseisus on Endrik Salak (vokaal), Jaan Varts (kitarr), Jüri Tarkpea (bass) ja Sten Loov (trummid).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles