Otseülekanne: kui kõrgele tõusevad hinnad noorte kunsti oksjonil tänavu?

Kultuuritoimetus
Copy
Marita Liivaku maal «Rüüpa mu karikast» (õli ja akrüül lõuendil) läheb müüki 2022. aasta noorte kunsti oksjonil.
Marita Liivaku maal «Rüüpa mu karikast» (õli ja akrüül lõuendil) läheb müüki 2022. aasta noorte kunsti oksjonil. Foto: Repro

Juba enam kui kümme aastat Tartus korraldatud noorte kunstnike oksjoni traditsioon kolis sel sügisel taaskord Tallinna. Siin saab algusega kell 19 jälgida otseülekannet oksjonilt.

Reedel 28. oktoobril kell 19 toimub Fotografiskas Osta Noort Kunsti Oksjon, kus tuleb müüki 81 kunstiteost sama suurelt hulgalt kunstnikelt, kel vanust alla 40 eluaasta. Noorte kunstnike oksjonite võlu kunstihuviliste seas on peitunud selles, et suurel hulgal enampakkumisel olevate teoste autorite nimedest pole veel tuntud ning ostjaid saavad langetada otsuse vaid kunstiteose meeldivuse järgi. Samas on ka nende seas olemas tuleviku talendid ja šedöövrid, mida kunagi kalli raha eest taga aetakse.

Seni on kõige kallima noorte kunstnike oksjonilt ostetud teose eest makstud 13 050 eurot. See oli Edward von Lõnguse «President Pätsi mitu nägu».

Oksjonitööde valikuga saab tutvuda siin. Teostele saab juba praegu panustada iga töö all oleva lingi kaudu mis viib osta.ee oksjonilehele. Kõiki teoseid ja neile seni tehtud panuseid näeb korraga siit lehelt.  

Oksjon toimub 28.10 samaaegselt nii saalis kui internetis läbi osta.ee keskkonna. Otseülekannet oksjonist saab jälgida Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles