LÕBUS MÜRGEL Hullus Soome krimikomöödiafilmis lööb kaasa Pääru Oja

Kultuuritoimetus
Copy
«Suur noos» paistab silma kireva tegelaskonnaga.
«Suur noos» paistab silma kireva tegelaskonnaga. Foto: Filmikaader

Soome kinokunsti pahapoiss ja Eesti publiku hulgas populaarsust kogunud režissöör J.P Valkeapää jõuab novembri keskpaigast meie kinodesse oma uue filmiga «Suur noos». Ühe kandva peategelasena teeb filmis kaasa armastatud eesti näitleja Pääru Oja ning sel korral näeb meest hoopis teistsuguses filmirollis, kui sellega harjutud ollakse.

Pärast kaht Veneetsias («Külaline» ja «Nad on põgenenud») ning üht Cannes’is («Koerad ei kanna pükse») esilinastunud filmi on kõige hullumeelsem soomlane JP Valkeapää jõudnud kinodesse oma järgmise filmiga, mis sel korral esilinastub Tallinnas PÖFF põhivõistlusprogrammis ning jõuab pärast seda kinodesse üle Eesti.

Oma eelmise tööga «Koerad ei kanna pükse» Eestis tuntuks saanud Soome režissöör Jukka-Pekka Valkeapää värske musta kriminaalkomöödia «Suur noos» kaastootjaks on Evelin Penttilä ja Stellar Film, operaator Meelis Veeremets ja grimmikunstnik Kaire Hendrikson. Filmis näeb kandvas rollis eestlasest transnaist Ninjat kehastavat Pääru Oja.

Kui 20 aastat trellide taga istunud pangaröövel vanglast vabaneb, saab tema endine naine, kunagine missikonkursi teine printsess, kes on end koos poja ja uue kaaslasega Hispaania päikeserannikul lokaali pidades põhja joonud, haisu ninna suurest rahast, mida tema eest on varjatud. Ellujääja hingega Marjaleena haarab sündmuste keerises ohjad enda kätte! Tulemuseks on lõbus mürgel, kust ei puudu tagaajamine, pantvangid ja laibad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles