Uus revident ilmub prügihunnikust

Karin Allik
, teatrikriitik
Copy
«Revident» Linnateatris: müügiosakond saab küllap kergemalt hingata, sest loomingulises töös on jõutud tulemuseni, mis tõotab saali edukalt täita. 
«Revident» Linnateatris: müügiosakond saab küllap kergemalt hingata, sest loomingulises töös on jõutud tulemuseni, mis tõotab saali edukalt täita. Foto: Siim Vahur

Suurele lavale repertuaari leida on katsumus nii mõnelegi teatrile. Ühelt poolt toob suur lava endaga kaasa teatud loomingulised küsimused, nagu kuidas panna kogu suur ruum elama, kuidas täita see energiaga.

Teisalt käib suure lavaga kaasas suur saal, mis nõuab tihtipeale tõhusat koostööd müügiosakonnaga, et näitlejad ei peaks repliike inimtühjade ridade poole saatma. Tallinna Linnateatri «Revidendi» puhul võib müügiosakond aga küllap kergemalt hingata, sest loomingulises töös on jõutud tulemuseni, mis tõotab saali edukalt täita.

Selle sissejuhatusega ei taha ma ometi väita, nagu oleks «Revidendi» võtmine Tallinna Linnateatri repertuaari tingimata kindla peale minek. Arvestades, et lavastaja Markus Helmut Ilvesele on «Revident» alles neljas avalik lavateos, ei paista 14-pealise trupi haldamine Salme kultuurikeskuse suurel laval kuidagi turvaline või mugav valik. Pealegi on Nikolai Gogoli «Revidendil» Eesti kutseliste teatrite lavadelt ette näidata vähemalt 13 tõlgendust, millega Ilvese lavastust kõrvutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles