Suri «Harry Potteri» filmidest tuttav särava häälega härrasmees

Kultuuritoimetus
Copy
Leslie Phillipsit on tunnustatud Briti impeeriumi orduga.
Leslie Phillipsit on tunnustatud Briti impeeriumi orduga. Foto: Fiona Hanson/PA/AP/Scanpix

«Harry Potteri» ametlikule Facebooki lehele ilmus postitus, mille kohaselt on lahkunud «Harry Potteri» filmides kuulsale Sõõlamiskübarale hääle andnud näitleja Leslie Phillips. Phillips suri 7. novembril 98-aastaselt. Härrasmeheliku näitleja surma kinnitas tema agent Jonathan Lloyd.

Phillips sündis 1924. aastal Tottenhamis. Tema esimene roll näitlejana oli 1937. aastal lavastuses «Peeter Paan», kus Phillips kehastas hunti, aga järgnevatel aastatel usaldati Phillipsile samas lavastuses palju olulisem roll.

Ligi sajandi kestnud karjääri jooksul on Phillips astunud üles paljudes filmides ja sarjades, aga maailm mäletab teda kõige eredamalt just «Harry Potterist», kus Phillips andis oma hääle määrdunud ja narmendavale Sõõlamiskübarale. Selle kübara ülesanne oli kiigata uute Sigatüüka õpilaste südamesse, et otsustada, millisesse majja peaks iga õpilane kuuluma.

Phillips sai elu jooksul märkimisväärseid autasusid. 2008. aastal sai ta lausa Briti impeeriumi ordu liikmeks. Phillips suri pika haiguse tagajärjel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles