Suri Nazarethi legendaarne asutajaliige ja laulja (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Dan McCafferty 2010. aastal.
Dan McCafferty 2010. aastal. Foto: M Gallacher / twistyfoldy.net / WikiCommons

Klassikalise roki bändi Nazareth asutaja ja kauaaegne laulja Dan McCafferty suri 76-aastaselt. Kurba uudist jagas Nazarethi bassimees Pete Agnew, vahendab Rolling Stone.

«See on kõige kurvem teadaanne, mille ma kunagi tegema olen pidanud,» kirjutas Agnew. «Maryann ja perekond on kaotanud imelise armastava abikaasa ja isa, mina olen kaotanud oma parima sõbra ja maailm on kaotanud ühe suurima laulja, kes kunagi elanud. Olen liiga löödud, et praegu midagi enamat öelda.»

Nazareth on enim tuntud hittide «Hair of the Dog» ja «Love Hurts» poolest, millest viimane on kaver Everly Brothersi laulust. Šoti bändi 1975. aasta album «Hair of the Dog» sai plaatina sertifikaadi ning ainuüksi USAs müüs album miljon eksemplari.

Võimsa vokaali poolest tuntud McCafferty oli Nazarethi laulja bändi asutamisest 1968. aastal kuni 2015. aastani, mil ta grupist tervislikel põhjustel lahkus. Ta salvestas koos bändiga kokku 23 albumit, alustades 1971. aastal albumiga «Nazareth». Vaatamata McCafferty lahkumisele bändist on Nazareth tegev tänaseni, Agnew on bändi ainus algliige ja bändis täidab lauljapositsiooni Carl Sentance.

2019. aastal andis McCafferty välja oma kolmanda ja viimase sooloalbumi «Last Testament».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles