Kodukootud heliraamat: endine Eesti kelm luges oma menuromaani sisse

Kultuuritoimetus
Copy
Tomas Legrant usub, et heliraamatutest saab tulevikus kõige olulisem formaat.
Tomas Legrant usub, et heliraamatutest saab tulevikus kõige olulisem formaat. Foto: Tomas Legrant

Nime Tomas Legrant järgi tuntud endine kelm Märten Veedla andis selle aasta esimeses pooles välja isiklikest kogemustest lähtuva romaani «Kelmi süda», mis võimaldab sissevaadet karjäärikurjategija argipäeva. Et raamatule tähelepanu juurde tuua, luges Legrant oma romaani heliraamatuna sisse ja seegi on nüüd kõigile kättesaadav Legranti koduleheküljel. Ühtlasi on menuromaanile oodata järge.

Eestis koguvad heliraamatud üha suuremat populaarsust. Raamatuid saab hõlpsasti kuulata Digiread.ee ja Rahva Raamatu äppide kaudu, mille valikust leiab kuulamiseks sadu erisuguseid teoseid.

Legrant leiab, et areneva kirjandusturu valguses peaks rohkem Eesti kirjanikke pühendama aega oma teoste linti lugemisele, et jõuda rohkemate raamatusõpradeni. Paberkandjal on Legranti krimiromaani, mille autor iseseisvalt kirjastas, siiani müüdud enam kui 1500 eksemplari.

«Olen proovinud väikese panusega suurt tulu teenida ja see näib toimivat. Audioraamat oli lihtsalt üks järjekordsetest sammudest vabaduse suunas. Vabadus elada oma unistuste elu. Kirjutades ja kirjastades on võimalik ära elada. Vaeva tuleb näha,» kirjeldab Legrant kirjanikutöö olemust.

Legranti silmis nõuab oma raamatu sisselugemine aega ning kannatlikkust, kuid usub, et aegamööda liigub enamik lugejaid paberraamatutelt edasi heliraamatutele, millest kujuneb tulevikus menukaim formaat.

Lisaks heliraamatu salvestamisele on Legrant tänavu pühendunud «Kelmi südame» järje kirjutamisele. Teine osa, mis kannab nime «Kelmi süda 2: Hundi loomus», ilmub Legranti hinnangul enne jõule poelettidele.

Legrant kogus raamatu avaldamiseks raha ühisrahastusplatvormil Hooandja ning lubab, et järg räägib peategelase elust pärast Eestist lahkumist. Jätkub kriminaalne teekond, mis sedapuhku hõlmab valeidentiteetidega elamist, rahvusvahelisi pangapettusi, võltsitud dokumentide tootmist ja kasutamist ning Eesti kurjategijate argipäeva Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles