INTERVJUU Udo Kier räägib, mis tunne on filmis Hitlerit mängida

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Udo Kier filmis «Luigelaul».

 
Udo Kier filmis «Luigelaul».  Foto: Capital Pictures

Kaks pirakat paarituvat siga! See on esimene asi, mida märkan, kui saan Zoomi teel ühendust kultusnäitleja Udo Kieriga, kes annab mulle intervjuu oma päikselisest kodust Palm Springsis Californias. Tema selja taga seinal ripub nimelt hiiglaslik maal, mis kujutab kahte sugutuvat siga.

See riukalik maal võtab Udo Kieri iseloomu suurepäraselt kokku: ka tema on natuke vallatu, natuke kohatu, suurejooneline ja väga pilkupüüdev. Ühel hetkel liigutab ta oma veebikaamerat, et näidata mulle kõiki oma auhindu. Märkan, et Kier elaks nagu kaasaegse kunsti galeriis, ja mainin talle naljatlevalt, et tal on kodus rohkemgi kunsti, kui ilmselt Hitleril oli.

Meie vestluse peateemaks on PÖFFi avafilm «Minu naaber Adolf», kus Udo Kier kehastubki oma karjääri jooksul juba mitmendat korda Adolf Hitleriks. Udo Kier saab PÖFFilt ka elutööpreemia ja seda täiesti teenitult, sest enam kui paarisajas filmis osalenud Kier on töötanud koos Lars von Trieri, Gus Van Santi, Werner Herzogi ja paljude teiste kuulsate lavastajatega. Teda mäletatakse ka suurtest Hollywoodi filmidest, nagu «Armageddon» ja «Vampiirikütt Blade».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles