GALERII Kauni näituse avamine: nõnda hõljuvad õied igavikumeres

Kultuuritoimetus
Copy

Neljapäeva õhtul avati pidulikult Kumus 2. korruse suures saalis kunstnikerühmituse teamLab näitus «Hõljuvad õied igavikumeres».

Näidatakse teamLabi kolme teost, mis kujutavad katkematute lainete, tärkavate, õitsevate ja närbuvate lillede ning tuleleekide kaudu looduse igavest ringkäiku. teamLabile omaselt on näitusesse kaasatud ka külastaja: mobiiliäpi abil saab igaüks süüdata leegi oma telefonis või käeviipega mõjutada seinal kasvavaid lilli.

2001. aastal asutatud kunstirühmitus teamLab on üks tuntumaid digitaalse kunsti loojaid maailmas. Nende mõjusad ruumiinstallatsioonid on muutnud arusaama digitehnoloogia abil loodud kunstist ning vaimustanud miljoneid vaatajaid üle ilma. teamLabi näitus haarab külastaja üleni endasse. See on piirideta kunst, mis ümbritseb meid täielikult ja tõmbab meid kaasa kõigi meeltega.

teamLab esindab kunstisuunda, mis ülistab 21. sajandi alguse tehnoloogiat ja selle potentsiaali luua harmoonia keha ja meele ning inimese ja looduse vahel. Neis looduse eluringi kujutavates teostes justkui peegelduks inimlik unistus millestki ideaalsemast kui elu ise. Jääb vaataja otsustada, kas tõlgendada teamLabi kunsti lihtsalt esteetiliselt nauditavate teostena või sotsiaalselt laetud kriitikana, milles väljendub mure looduse ja keskkonna tuleviku pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles