PÖFFi soovitus Üllatav asi, millega tuhanded soomlased nädalavahetusel tegelevad (1)

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Einari Paakkaneni dokumentaalfilm «Karaokeparadiis»
Einari Paakkaneni dokumentaalfilm «Karaokeparadiis» Foto: Filmikaader

Nõukogude populaarne helilooja Isaak Dunajevski tuntud laul räägib sellest, kuidas «Meil laulud aitavad elada, võita». Soomlaste suur karaoke-armastus näitab, et see on tõsi. Kui mitte võita, siis vähemalt ellu jääda selle süngel põhjamaal.

Režissöör Einari Paakkaneni dokumentaalfilm «Karaokeparadiis» linastub PÖFFil ja teeb vaataja tuju heaks. See on väga huvitav, kuidas soomlased leivad mingist kaugest maailma nurgast mõne asja ja teevad selle kuidagi üdini enda omaks. Nii läks tangoga, mis jõudis Soome, nagu ka ülejäänud maailma Argentiinast, aga vaid soomlased voolisid sellest midagi, mida nad siiamaani harrastavad.

Nukrad soome tangod kõlavad ka karaokemasinast Paakkaneni filmis. Selle peategelane on keegi daam, kes tahtis kunagi psühhoterapeudiks saada, aga õpinguteks polnud raha. Kuid soov inimesi aidata oli ikka kange ja nii katab ta oma pisikese vapra Fordi roolis igal aastal Soomes tuhandeid kilomeeteid, et karaokeõhtuid korraldada. Sest ta usub ja aastatepikkused kogemused seda usku kinnitavad: kui on väga valus ja kuidagi enam ei suuda olla, siis laulmine aitab.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles