NÄDALA SARI ⟩ Spotify: Muinaslugu tasuta muusikast (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Kuueosaline sari «Playlist» keskendub Spotify rajanud Rootsi tehnoloogiaettevõtjale Daniel Ekile ja tema partneritele, kes muutsid muusikatööstust jäädavalt. 
Kuueosaline sari «Playlist» keskendub Spotify rajanud Rootsi tehnoloogiaettevõtjale Daniel Ekile ja tema partneritele, kes muutsid muusikatööstust jäädavalt. Foto: Netflix

Kuueosaline Spotify tõusust kõnelev sari «Playlist» tugineb ühest küljest faktidele ning pakub huvitava dramatiseeringu selle platvormi muusikatööstuses tehtud revolutsiooni telgitagustest. Teiselt on alati riskantne lahendus, kui dokumentaalsust mugandatakse dramaatilisuse huvides fantaasiat kasutades.

Husqvarna, Electrolux, Ericsson, Volvo ja IKEA. ABBA ja Pipi Pikksukk. Spotify. Kõik puha Rootsist tulnud ning ühel või teisel moel maailma oma tugeva jälje jätnud. «Playlist» põhineb raamatul «Spotify Untold», mille kirjutasid Rootsi ajakirjanikud Sven Carlsson ja Jonas Leijonhufvud ning mille koostamisel tegid autorid kõva tööd, kaasa arvatud intervjuud enam kui 70 inimesega.

Põhjusega paanika

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles