GALERII ⟩ Füürer elab! 26. PÖFFi pidulikul avamisel vaadati janti Hitlerist (1)

Kultuuritoimetus
Copy

11. novembri õhtul kogunesid kirglikud filmisõbrad ja PÖFFihundid Alexela Kontserdimajja, et avada pidulikult 26. Pimedate Ööde filmifestival. Vaata galeriist, kuidas filmipeo avamine möödus!

Avatseremoonial anti Bruno O'Ya noore näitleja stipendium Lena Barbara Luhsele, elutööauhinnad läksid kultusnäitleja Udo Kierile ja lavastaja Krzysztof Zanussile. Isiklikult oli kohal David Hayman, kes mängib peaosa tänavuse PÖFFi avafilmis, Iisraeli draamakomöödias «Minu naaber Adolf». Saalis vaadati ka videotervitust Udo Kierilt, kes ei saanud avamisele isiklikult kohale ilmuda.

30-aastane Lena Barbara Luhse lõpetas 2020. aastal lavakunstikooli ja töötab teatris Vanemuine. Teda saab näha järgmisel aastal ekraanile jõudvates filmides, Mart Kivastiku draamas «Taevatrepp», Triin Ruumeti draamas «Tume paradiis» ja ameeriklase Lee Roy Kunzi õudusfilmis «Veresüü».

PÖFFi avafilm «Minu naaber Adolf» on Iisraeli režissööri Leon Prudovsky film holokausti üle elanud juudist, kes hakkab kahtlustama, et tema uus naaber on Adolf Hitler. Filmis vormistatakse ajaloolised faktid haaravalt ümber fantaasiaks: võib-olla Adolf Hitler ei lasknudki end maha, vaid pages Lõuna-Ameerikasse koos teise natsikurjategijatega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles