VInge muusika: alternatiivse popmuusika bänd Gram-Of-Fun avaldas debüütalbumi

Kultuuritoimetus
Copy
Gram-Of-Fun. Vasakult Kristel Aaslaid, Martin Kuut, Kostja Tsõbulevski, Frederik Küüts, Jaan Jaago, Mattis Kirsipuu ning Dr. PhilGood.
Gram-Of-Fun. Vasakult Kristel Aaslaid, Martin Kuut, Kostja Tsõbulevski, Frederik Küüts, Jaan Jaago, Mattis Kirsipuu ning Dr. PhilGood. Foto: Marleen Muhuste

Alternatiivse popmuusika bänd Gram-Of-Fun andis välja debüütalbumi «To The Great Unknown», millel teevad teiste seas kaasa ka nublu, Gameboy Tetris ja Jüri Pootsmann. Albumit esitletakse sel nädalal Tartus, Tallinnas ja Pärnus. 

«To The Great Unknown» on bändi esimene täispikk album pärast aastate jooksul välja antud lühialbumit ja mitmeid singleid, millest «Thrills», kus lööb kaasa ka Gameboy Tetris, oli ka Raadio 2 Top 20 edetabeli esikohal. Ka möödunud suvi oli bändi jaoks märgiline, kui astuti üles Positivus Festivalil Lätis.

«Muutuste aeg ja teatud tundmatus tuleviku ees olid paljuski albumi kui terviku algidee keskmeks. Plaadi nimi ja ideekese muide sündisidki ühe demo kirjutamise käigus, kuid juhtus nii, et nimilugu ise jäi plaadi pealt siiski välja. Irooniline oli meie protsessi käigus ka sõja algus, mis omakorda võimendas algset ideed,» avas albumi tausta Kostja Tsõbulevski.

Kitarrist Frederik Küüts aka Fredi iseloomustas plaati sõnadega: «Endaks kasvamine, melanhoolia, gruuv ja tants».

«Ei olnud kerge, kuid see teeb lõpptulemuse sedavõrd nauditavaks. Bändina läbiti kasvuvalusid, kuid tunnen, et oleme seetõttu paremad kui kunagi varem!» lisas ta protsessist kõneledes.

Produtsendi Martin Kuudi sõnul võib bändi tegemised kokku võtta ühise muusikalise otsinguna: «See on kuue inimese otsing läbi muusika, et aru saada, mis on see Gram-Of-Fun. Plaadi meeleolu on ka selline mõtlikkus ja pidu side by side

«Kuna see on ka avalugu kogu plaadil ja ühtlasi paneb suhteliselt paika ka ülejäänud albumi tooni. Lugu on megamahe ja värske astumisega, nagu üks tõeine briis olema peab,» kirjeldas solist Kristel Aaslaid albumi uusimat singlit «Breeze».

Gram-Of-Funi kuuluvad Kristel Aaslaid, Martin Kuut, Kostja Tsõbulevski, Frederik Küüts, Jaan Jaago, Mattis Kirsipuu ning Dr. PhilGood.

«To The Great Unknown» esitluskontserdid toimuvad 17. novembril Tartus, Genialistide klubis, 18. novembril Tallinnas, klubis D3 ja 19. novembril Pärnus, Wunderbaaris. Koos Gram-Of-Funiga astuvad kontsertidel üles ka Sammalhabe (Tartus ja Pärnus) ning Jüri Pootsmann, Gameboy Tetris, Ewert Sundja ja Ivan Dorn (Tallinnas).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles