Hääled öös: ansambel Lonitseera avaldas värske singli

Kultuuritoimetus
Copy
Kaisa Kuslapuu ja ansambel Lonitseera.
Kaisa Kuslapuu ja ansambel Lonitseera. Foto: ekvilibrist

Tartu ansambel Lonitseera avaldas uue singli «Ma kuulen öösel» koos sessioonivideoga.

Laul käib mööda sisekaemuse ja läheduse otsimise piiri, seejärel astub mängulisse dialoogi tundmatuga – minategelane kuuleb ööpimeduses liikumist, aga ei löö selle ees kartma. «Praegusesse hingede- ja mardisantide aega sobib see lugu imehästi, sõnas ansambli solist ja loo autor Kaisa Kuslapuu.

Sessioonivideo on salvestatud Tartus, ühes hubases Karlova köögis. «Köök on alati see koht, kuhu pidudel ja koosviibimistel kõige rohkem rahvast koguneb,» muigas Kuslapuu. «Seetõttu otsustasime ka sessioonivideoks oma bändi kööki kolida – ja harjusime isegi nii ära, et ei tahtnud pärast koju minna.» 

Laulust ilmub kaks erinevat versiooni: voogedastusplatvormidele stuudioversioon ja YouTube’i live-sessioonivideo Pargi tänavalt. Video autoriteks on Jürgen Volmer ja Mihkel Kuusk, sessiooniheli võttis üles Marcus Ellervee. Stuudioversiooni salvestas ja töötles Erki Paju, singli visuaali joonistas Katarina Skott.

Lonitseera on dramaatilise indie-popi ansambel, kes taotleb oma lugudes muretust, samas tundlikkust ja loomutruudust. Sel kevadel ilmus nende debüütalbum «Tapeet».

Bändis mängivad peale Kaisa Kuslapuu veel Katariina Tirmaste (flööt, taustvokaal), Kristin Kaha (taustvokaal), Mart Nõmm (kontrabass) ja Tõnis Kirsipu (löökpillid). Detsembris on neil tulemas erikülalistega jõuluootuskontserdid Tartu Jaani kirikus (10.12) ja Tallinna Toomkirikus (11.12).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles