GALERII ⟩ Vaid viiel õhtul: jalustrabav drag-show madame Andrus Vaariku juhtimisel

Kultuuritoimetus
Copy

Vaid viiel novembrikuu õhtul (15.–19.11) saab Sakala 3 Teatrimaja säravaks kohtumispaigaks 29 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegsete etenduskunstide ja näitleja eriala tudengitele, kes transformeeruvad drag'ideks. Õhtut juhib madame Andrus Vaarik.

Identideeikabaree kompab soolisuse piire, avastab identiteediterritooriumi uusi võimalikke mängumaid ning seob omavahel sooloetenduse lühivormi ja püstijalakomöödia, mis paneb publiku kogu hingest kaasa elama.

«Eelmistel drag-show'del olen näinud etenduse lõpus kellegi vanaema, geipaari ja teatrikriitikut koos rõõmust huilgamas. Sest sel õhtul toimus just seal midagi, mis inimesi ühendab. Kriitik ei pea enam kriitik olema, ja isegi kui see vanaema ei mõista seda gei-värki, aga näeb oma pojapoega seal kõrgetel kontsadel kablutamas, tunneb ta, et see kõik on nii normaalne. Kui tahab, tehku!» tutvustab drag-show' tausta lavastaja Jüri Nael. «See on selline rõõm, mis tõstab katuse. Nagu meie ürituse tutvustuski ütleb: «Seinad sätendavad, valgusvihud veiklevad ja ükshaaval kõnnivad meie ette need pöörased inimesed, kelle võimuses on muuta üheks hetkeks terve universum õnnelike olevuste kohtumispaigaks!»»

Idenditeedikabaree lavastaja on Jüri Nael, koreograafid Ingmar Jõela ja Kristin Pukka-Murula, kunstnikud Kairi Mändla ja Gerly Tinn.

Lavastaja Jüri Nael loob koos koreograafide Ingmar Jõela ja Kristin Pukka-Murulaga eksklusiivsetesse õhtutesse meeldejääva elamuse, kus lisaks kaasaegsete etenduskunstide ja näitleja eriala tudengitele aitavad show' ellutoomisel kaasa kostüümidega EKA tudengid ning make-up'iga grimmikooli tudengid.

Identiteedikabaree Drag Show toimus esmakordselt aastal 2017 NO99 teatri aktsioonina ning 2019. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Eesti Kunstiakadeemia, grimmikooli ja Sakala 3 Teatrimaja ühisprojektina. Loodud sõu kompab soolisuse piire, avastab identiteediterritooriumi uusi võimalikke mängumaid, seob omavahel sooloetenduse lühivormi ja stand-up komöödia.

Identiteedikabaree tõstatab identiteedi ja soolisuse teemat ning küsimust, mis puudutab tegelikult meid kõiki, kuid ometigi paistab see olevat loomulik arutelu teema vaid osadele inimestele ühiskonnas. Lisaks saame pakkuda show’ lavastaja Jüri Naela ning õhtujuhi Andrus Vaarikuga intervjuud, et arutada, mis võimalusi annab Drag Show' artistile ning millist rolli see meie kultuuriloos mängib.

Identiteedikabaree Drag Show vol3 kuulub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia festivali MÜRIAADFEST põhiprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles