KULTUURIS KUUM ⟩ Lõbusad inimesed Gram-Of-Funist teevad lõbusat muusikat

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Philip Nikolajev (vasakul) ja Kostja Tsõbulevski ansamblist Gram of Fun
Philip Nikolajev (vasakul) ja Kostja Tsõbulevski ansamblist Gram of Fun Foto: Sander Ilvest / Postimees

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» käisid külas Philip Nikolajev ja Kostja Tsõbulevski ansamblist Gram-of-Fun. Alternatiivset popmuusikat viljelev ansambel andis möödunud nädalal välja debüütalbumi «To the Great Unknown», millega nüüd ka tuurile minnakse. Gram-of-Funi tüüpidega vestles kultuuritoimetaja Tuuli Põhjakas.

Gram-of-Fun, kuhu kuuluvad Kristel Aaslaid, Martin Kuut, Kostja Tsõbulevski, Frederik Küüts, Jaan Jaago, Mattis Kirsipuu ning Dr. PhilGood, on küll tegutsenud juba üsna hea hulk aastaid, ent esimese albumini jõuti alles nüüd ning seda üsna ootamatutes ja ebatraditsioonilistes tingimustes. 

Mõnusalt suvise vaibiga «To the Great Unknown» on Kostja Tsõbulevski sõnul küll heliliselt üsna helge, ent väljendab lüüriliselt emotsionaalset segadust, mis koroona ning sõda endaga kaasa on toonud.

Meeleolukas saates tuleb juttu sellest, kuidas Gram-of-Fun tuli mõttele albumit teha, millisel ebatraditsioonilisel moel nad albumile jõudvate lugude suhtes kompromissini jõudsid, aga ka sellest, kuidas nublu nendega plaati salvestama saabus. Saates kuuleb ka üsna mitut muusikalõiku vastilmunud albumilt. 

Kuulajamängu ja seega Mihkel Raua autogrammiga raamatu «Ühes väikeses Eesti linnas» võitis Ulve O., kelle lemmik hevibändid on AC/DC ja Black Sabbath. Järgmiste loosimisteni!

Philip Nikolajev (vasakul) ja Kostja Tsõbulevski ansamblist Gram of Fun.
Philip Nikolajev (vasakul) ja Kostja Tsõbulevski ansamblist Gram of Fun. Foto: Sander Ilvest / Postimees

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles