Esilinastub esimene Eesti ooper-vestern peaosas Tambet Tuisuga

Kultuuritoimetus
Copy
Eeva Mägi ooper-vestern «3. oktavi F»
Eeva Mägi ooper-vestern «3. oktavi F» Foto: Filmikaader

Täna linastub Pimedate Ööde Filmifestivalil Eeva Mägi ooper-vestern «3. oktavi F», mis valiti PÖFF Shorts võistlusprogrammi üle 4300 kandideerinud lühifilmi seast.

Filmi sünopsis: julge ja stiliseeritud ooper-vestern, mis jutustab loo purunenud perekonnast, kättemaksust ning vastuseisust naistevastasele ebaõiglusele.

Kui Mario (Ekke Hekles), veidi lühikese sütikuga, kuid õiglane lindprii, vanglast vabaneb, on tema ainukeseks sooviks naasta koju oma ema ja õe, Ada (Triin-Eliis Süld), juurde. Ei lähe kaua, kui elu ta uuesti pahandustesse kisub. Nähes pealt, kuidas üht naist rünnatakse, on Mario sunnitud haarama oma relva ja kurjategijat karistama, jättes talle alles vaid ühe käe. Kohalik šerif (Tambet Tuisk) kuuleb, millega Mario on hakkama saanud ning seab oma uueks eesmärgiks viimane kinni püüda.

Eeva Mägi ooper-vestern «3. oktavi F»
Eeva Mägi ooper-vestern «3. oktavi F» Foto: Filmikaader

Šerifil pole sooja ega külma naisterahvast, keda rünnati või mehest, kelle käe Mario just otsast ära lasi. Ta jahib ainult Mariot, et oma isa eest lõplikult kätte maksta. Samal ajal jõuab Adani sõna, et Mario on rongis, teel koju ning šerif tema kannul. Ada peab kiirelt tegutsema, et peatada rong ja jõuda Marioni enne, kui šerif seda teha jõuab. Õnneks on tal abiks üks mootorratas ja tema hääl.

Kas Ada saab kätte vajaliku noodi, et peatada rong ja teha relvituks ka kõige jõhkramad mehed?

Filmi peaosades astuvad üles noored talendid - oma ekraanidebüüdi teeb Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia vilistlane, ooperilaulja Triin-Eliis Süld ning lavakunstikooli 29. lennu vilistlane Ekke Hekles (lav. «Serafima ja Bogdan»).

Filmi levitab Origine Films ja filmi õigused on omandanud Canal +.

Filmi režissöör:

Filmi režissöör Eeva Mägi on lõpetanud Balti Filmi- ja Meediakooli 2015 aastal. Tema dokumentaalfilm «Süda Sõrve Sääres» (2019) oli võidukas 2020. a Melbourne’i Rahvusvahelises Filmifestivalil, millega kaasnes võimalus võistelda parimale lühidokumentaalfilmi Oscarile. Tema käe all on valminud veel sellised lühifilmid nagu «Lembri Uudu» (2017), «Maakohus» (2020), «Kolmapäev» (2021). 2022 suvel toimusid Eeva esimese täispika mängufilmi «Mamma Mia» võtted ning praegu on ta lõpetamas oma esimest täispikka dokumentaalfilmi «Kellele ma naeratan?»

Eeva Mägi on saanud Kultuurkapitali Noore Fimitegija preemia 2018. aastal ja DocPoint Tallinna Noore dokumentalisti preemia 2019. aastal.

Osades: Triin-Eliis Süld, Ekke Hekles, Tambet Tuisk

Stsenarist-režissöör: Eeva Mägi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles