NÄDALA FILM «Suur noos» annab kõva laksu

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Oi aegu ammuseid... Joodiknaine Marjaleena helgeimad hetked on mälestustes. Jukka-Pekka Valkeapää film «Suur noos».
Oi aegu ammuseid... Joodiknaine Marjaleena helgeimad hetked on mälestustes. Jukka-Pekka Valkeapää film «Suur noos». Foto: Filmikaader

Tähelepanuväärse Soome režissööri Jukka-Pekka Valkeapää täht lööb kinotaevas järjest eredamini särama ning tema uusimat filmi, mille rahvusvaheline esilinastus toimus eile PÖFFil, aitasid teha ka eestlased.

ilmi «Suur noos» kaastootja on meie Stellar Films, operaator on Meelis Veeremets ning äärmiselt mõjuvas kõrvalosas teeb rolli Pääru Oja. Tõesti-tõesti, Pääru näitab siin, et ta on suurepärane näitleja, sest niisugusena pole teda veel keegi näinud.

Küllap igaüks, kes käinud kuskil Vahemere ääres puhkamas, on mõelnud, et küll oleks hea siia elama kolida, vähemalt põhjamaa talve eest peitu. Enam-vähem soe ka talvekuudel, toit maitsev ja odav ning vein, seda saab vaid paari euro eest! Selle unistuse on teoks teinud «Suure noosi» kangelased: 1985. aasta Soome missivõistluste teine printsess Marjaleena (Outi Mäenpää), tema 30-aastane poeg Vili (Johannes Holopainen) ja värisevate kätega varganägu Mikko (Ilkka Heiskanen).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles