GALERII Nõnda avati kunstihoone roosa Lasnamäe paviljon

Kultuuritoimetus
Copy

Reede õhtul sõitsid bussid Vabaduse väljaku ja Lasnamäe vahel, sest seal, aadressil Jaan Koorti 24 avati Kunstihoone paviljon.

Publikule avatakse Tallinna Kunstihoone Lasnamäe paviljon laupäeval, 19. novembril kell 12 näitusega «Mis saab neist armsatest tüdrukutest?», mida saab vaadata 5. veebruarini 2023. Paviljon on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 12–19. Sissepääs tasuta.

Tallinna Kunstihoone Lasnamäe paviljoni avanäituse peamine lähtepunkt on Eestis elavate eesti- ja venekeelsete kunstnike võimalikult ausad ning isiklikud, meid kõiki esindavad reaktsioonid usaldus- ja kliimakriisidele, sõdadele ja pandeemiatele, traditsiooniliste peresuhete tasakaalutusele ning sellele, milleks nende tekitatud pinged on moondunud meie kõige intiimsemates tundesoppides. Niisugusel kõikuval territooriumil tasakaalu hoidvana kõnetab naine ja tema õhukese naha tundlikkus eriti.

Näitusel osalevad oma teostega Merike Estna, Alexei Gordin, Elin Kard, Edith Karlson, Alice Kask, Vassa Ponomarjova, Anu Põder, Maria Sidljarevitš, Anna Škodenko ja Johanna Ulfsak.

Tallinna Kunstihoone Lasnamäe paviljon on arhitektuuribüroo Salto projekti järgi Lindakivi keskuse kõrvale kerkinud taaskasutatav hoone, mis on juba pälvinud maailma suurte meediaväljaannete tunnustava tähelepanu.

SA Kunstihoone on kaasaegse kunsti asutus, mille näituseprogrammi näeb aastail 2022–2024 kahel näitusepinnal: Tallinna Kunstihoone Lasnamäe paviljonis ja Tallinna Linnagaleriis. Kunstihoone näitusi installeerib stuudio Valge Kuup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles