Aparaaditehases avatakse Galeriide öö raames ühe õhtu jooksul kaheksa uut näitust

Kultuuritoimetus
Copy
Galeriide Öö 2021.
Galeriide Öö 2021. Foto: Mana Kaasik

Aparaaditehas koos ümbritseva piirkonnaga muutub 25. novembri õhtul taas talviseks kunstimekaks, mis pakub külastajatele võimaluse saada ühe õhtu jooksul osa 11 eripalgelisest kunstinäitusest ja põnevast kõrvalprogrammist, mis hõlmab endas kontserte, kunstituure ning ühisjoonistamist. Galeriide öö programm on külastajale tasuta.

Galeriide öö on Aparaaditehase ja Kogo galerii koostöös sündinud üritustesari, mis pakub huvilistele võimaluse ühe õhtu jooksul saada omamoodi kontsentreeritud kunstielamus ja ülevaade Tartu galeriimaastiku hetkeseisust just siin ja praegu. Aparaaditehase ja selle ümbruskonna galeriid hoiavad oma uksed tavapärasest kauem avatud ning külastajatel on võimalik saada osa meeleolukast kõrvalprogrammist, mis hõlmab endas muuhulgas näituste avamisi, kohtumisi kunstnikega, muusikalist programmi ja kureeritud tuure.

Galeriide öö vol. 7 raames on huvilistel võimalik külastada ühtteist erinevat näitust, millest kaheksa avatakse 25. novembri õhtul publikule esmakordselt. Aparaaditehase valges kasvuhoones avatakse Ave Palmi ja Helle Ly Tombergi tsüanotüüpia tehnikas graafika näitus “Seest ja väljast ja seest". Aparaaditehase ühiskontoris Sofa Office avatakse Kõrgema Kunstikooli Pallas maaliosakonna üliõpilaste tööde näitus “Loom minu sees”.

Koridorigaleriis avaneb Tiina Kraavi ristpiste tehnikas graafika näitus „Kaugel kui lind”. tARTu poe valges galeriis avatakse Evi Tihemetsa näituse „Pühapäevapildid“. TYPA galeriis avaneb grupinäitus "Harjutused unistuste pidamiseks". Kogo galeriis avatakse Laura Põllu ja Andres Toltsi ühisnäitus “Ühised jooned, jääkaru ja elevant”. TYPA keskuses toimub näituse "Simple Machines" avamine ning samanimelise kõrgtrüki luuleajakirja teise väljaande esitlus

Lisaks galeriidele avavad oma uksed ka mitmed Aparaaditehase stuudiod: Stuudio 100, Taavi Novek stuudio, Dysaster Collective stuudio, Gerda Retter stuudio. Paintbar Stuudios on võimalik võtta osa meeleolukast ühisjoonistamisest Drink & Draw ning tARTu poes astub üles vaid üheks õhtuks formuleerunud Ukraina ansambel "Tri Ukropa", mis tõlkes tähendab kolme tilli.

Samuti on võimalik saada osa mitmest põnevast tuurist. Giidi eesvedamisel käiakse läbi kõik Galeriide ööl toimuvad näitused, Aparaaditehase majaline ning kunstnik Madis Liplap näitab huvilistele, milline on Aparaaditehas just tema pilgu läbi ning koos Aparaaditehase programmijuhiga saab konnata mööda kunagise majakunstniku Mark Kalpini jälgi.

Täpse programmiga saab tutvuda Aparaaditehase kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles