Lauljatar, kelle jaoks sooline diskrimineerimine on jäänud minevikku

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Lauljatar Imany, kes eelistab sporti alkoholile 
Lauljatar Imany, kes eelistab sporti alkoholile Foto: Er Retouche

Mõned aastad tagasi Eesti publikule esinenud Imany (kodanikunimega Nadia Mladjao) on taas siinse publiku ees. 28. novembril kavaga «Voodoo Cello». Alexela Kontserdimajas.

Usutluses Postimehele ütles 43-aastane pop-souli laulja, et kasutas vahepealset koroonakriisi kui võimalust, mis lubas tal veeta rohkem aega perega ning viimistleda loomingut.

Tänapäeval räägitakse palju soolisest võrdõiguslikkusest, seda ka muusikatööstuses. Kas olete naisena lauljatöös kogenud ebavõrdset kohtlemist ja sellega seonduvaid probleeme?

Seda küsitakse minu käest üsna sageli. Kuna ma olen ise boss, omaenda muusikaprojektide solist, siis pole ma praegusel hetkel mingisugust soo tõttu diskrimineerimist kogenud. Samas võin öelda, et see pole alati nii olnud.

Kui alustasin muusikuna ja tahtsin saada plaadilepinguid, kohtusin produtsentidega, kes kutsusid mind kell üksteist öösel enda juurde koju, et seal minu muusikast rääkida. Teisisõnu, muusikatööstuses võis minu kui naise jaoks peituda selliste kutsete taga alati mingisugune oht. Praegu, mil mu sotsiaalne positsioon on kasvanud, ei tekita sugu samasugust probleemi nagu võib-olla viisteist aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles