Väike Jõulujazzi spikker

Kultuuritoimetus
Copy
Vene Teatri muusikaline juht ja helilooja Aleksandr Žedeljov paneb Jõulujazzil teatri džässiklassikat laulma. 
Vene Teatri muusikaline juht ja helilooja Aleksandr Žedeljov paneb Jõulujazzil teatri džässiklassikat laulma. Foto: Konstantin Sednev

Kui tulevad jõulud, saabub ka Jõulujazzi aeg. Selline on vähemalt Eesti džässikalendri omapära.

Üht-teist on Jõulujazzil muidugi juba välja müüdud, seda ilmselt soovitada ei tasugi, juhul kui pole tahtmist kuskil akna taga lumehanges passida. Aneti (tema 25. novembril festivali ka avab) ja Raul Vaigla ning ameeriklanna Dana Masteri kontserdid on näiteks välja müüdud.

Minimalismist helitaifuunini

Jõulujazz on selline üritus, kus džäss on pigem pehmem, vahel isegi uinutav. Äkilisema poole pealt paistab tänavu ehk kõige enam silma trio Darrifourcq/Hermia/Ceccaldi. Neid reklaamitakse üksiti ka kui «Euroopa nüüdisdžässi eripärasemaid ansambleid». Belgia saksofonisti Manuel Hermia ja Prantsusmaa tšellisti Valentin Ceccaldi ning trummar Sylvain Darrifourcqi käsitluses «võimenduvad loogiliselt kulgevad soolod, ühinedes võimsaks vulkaanipurskeks. Iga instrumendi roll trios on oluline ja iga pilli potentsiaal on maksimaalselt rakendatud, ulatudes minimalistlikest võtetest helitaifuunini,» nagu kirjutatakse tutvustuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles