Suri «Flashdance» laulja Irene Cara

Kultuuritoimetus
Copy
Poplaulja Irene Cara 1984. aastal.
Poplaulja Irene Cara 1984. aastal. Foto: Ron Wolfson/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Irene Cara, kes võitis 1980. aastatel Oscarid filmides «Fame» ja «Flashdance» esitatud laulude eest, suri 63-aastaselt, vahendab Variety.  Tema publitsist Judith A. Moose teatas uudisest sotsiaalmeedias, kirjutades, et surma põhjus on praegu teadmata.

Esimest korda tõusis Cara esile, kui kehastas Coco Hernandezt filmis «Fame». Cara mitte ainult ei mänginud filmis, vaid salvestas ka filmi nimilaulu «Fame», mis kandideeris hiljem parima originaallaulu Oscarile, nagu ka Cara lauldud lugu «Out Here on My Own», samuti filmist «Fame». 

«Fame» tõi lisaks Carale Oscari ka helilooja Michael Gore'ile ja sõnade autor Dean Pitchfordile. Lood saavutasid metsiku edu hoolimata tõsiasjast, et režissöör Alan Parker kahtles alguses, kas Cara on muusikaliselt piisavalt võimekas. 

Cara saavutas hiljem veelgi suurema hiti lauluga «Flashdance… What a Feeling». «Flashdance... What a Feeling» on nakatav pophümn, mille laulja ja kaasautor Cara oli.

«Flashdance» on 1983. aasta romantiline draama andekast tantsijast, kes unistab baleriiniks saamisest, ent esineb olude sunnil vaid ööklubides. Filmi nimilaul sai kiiresti populaarseks ning võitis parima originaallaulu Oscari ja Grammy auhinna parima naissoost vokaalse esituse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles