GALERII ⟩ Vaata, kuidas tulid Rahvusooper Estonia töötajad toime riigikogus

Kultuuritoimetus
Copy

25. novembril toimus järjekordne Rahvusooper Estonia töövahetusüritus «Sassis päev», kus seekord läksid vahetusse estoonlaste ja riigikogulaste töökohad. Vaata meeleolukast galeriist, kuidas tulid Rahvusooper Estonia töötajad toime riigikogu istungi pidamisega!

«Sassis päeva» raames läksid Rahvusooper Estonia töötajaid riigikokku, kus peeti maha täiemõõdulise istung ning esitleti ettekandeid ja arutleti rahvusooperi oleviku ja tuleviku üle. Luubi alla võeti nii rahvusooperi roll ühiskonnas kui kirgi küttev juurdeehituse teema. Käsitleti ka selliseid olulisi teemasid nagu haridus, meie järelkasv ning pensionipõlv. Istung peetakse olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutamise formaadis ning istungit juhatas riigikogu esimees Jüri Ratas.

Samal ajal veetsid riigikogu liikmed ja riigikogu kantselei töötajad aega rahvusooperis, kus neid ootasid ees kooriproov ja balleti treeningtund ning dekoratsioonide ja kostüümide valmistamine. Kätt prooviti ka lavameistrite, valgustehnikute ja riietajatena. Õhtul aga teenindati publikut ning astuti lavale etenduses «Minu veetlev leedi».

Sassis päev on rahvusooperis juba pea 10 aastat korraldatud töövahetusüritus, mille raames estoonlased vahetavad ameteid kas teatrimajas sees või mõne teise institutsiooniga. Aastate jooksul on «sassi» mindud nii omavahel kui ka näiteks SEB, Eesti Rahvusringhäälinguga ja Sisekaitseakadeemiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles