Pilkupüüdev näitus: lummavad inimvormid ja anonüümsed naisekehad (1)

Birgit Kaleva
, fotograaf
Copy
Peeter Tooming «Mäng ­lumega I», ca 1980, hõbeželatiinfoto.
Peeter Tooming «Mäng ­lumega I», ca 1980, hõbeželatiinfoto. Foto: Indrek Grigor

Ajalehes Edasi ilmus 1989. aasta suvel rubriik nimega «Suvenaine». Kõik soovijad võisid oma aktipildid posti panna ning ajalehe poole teele saata.

Indrek Grigori kureeritud näitus «Järjekord. Üks episood Tartu fotoloost» on Tartu kunstimuuseumis üles ehitatud ajakapslina, mis viib meid tagasi Tartu Fotoklubi menuka näituste seeriani «Naine fotokunstis». Seks puhuks on lausa ehitatud pimikulaadne nurgake, kus on võimalus saada ülevaade nimetatud Edasi fotokonkursist. Kõnealuse näituse keskmes on naised, kuid valdavalt meesfotograafide objektiivi läbi.

1989. aasta laulva revolutsiooni vabadusetuhinas, kui kõik nõukaaegne demonstratiivselt kõrvale heideti, vallutas Eesti meedia poliitiliste paljastuste kõrval ka seksuaalse vabameelsuse laine, millest kantuna algatas Edasi fotokonkursi «Suvenaine», mis kutsus kõiki lehelugejaid üles mitte ainult osalema kõige kaunima foto valimisel, vaid ka omalt poolt fotosid lehe toimetusse avaldamiseks saatma. 
1989. aasta laulva revolutsiooni vabadusetuhinas, kui kõik nõukaaegne demonstratiivselt kõrvale heideti, vallutas Eesti meedia poliitiliste paljastuste kõrval ka seksuaalse vabameelsuse laine, millest kantuna algatas Edasi fotokonkursi «Suvenaine», mis kutsus kõiki lehelugejaid üles mitte ainult osalema kõige kaunima foto valimisel, vaid ka omalt poolt fotosid lehe toimetusse avaldamiseks saatma. Foto: Indrek Grigor
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles