GALERII ⟩ Vaata, kes käisid Vanemuise «Pähklipureja ehk imelise jõuluöö» esietendusel

Kultuuritoimetus
Copy

26. novembril esietendus Vanemuise suures majas Pjotr Tšaikovski imekaunis ballettmuinasjutt, mis Mare Tomminga lavastajatööna kannab nime «Pähklipureja ehk Imeline jõuluöö». Täismaja publikut võttis oodatud lavastuse vastu suurte ovatsioonidega.

«Pähklipureja» on balletimaailma üks legendaarseimaid teoseid, tervitades jõuluajal publikut üle kogu maailma lavalaudade juba alates aastast 1892. Vanemuises lavastatakse «Pähklipurejat» juba viiendat korda. Vanemuise teatri lavastaja ja koreograaf Mare Tommingas võttis Tšaikovski «Pähklipureja» ette teist korda.

Tomminga sõnul on lavaloos kesksel kohal noore inimese maailmataju, fantaasia, filosoofia ja neist lähtuvad suhteliinid läbi ühe lapse silmade.

«Stseenis, kus Maria võtab nukumeister Drosselmeyeri tehtud tinasõdurikujulise pähklipurustajast katkise nuku oma embusesse, on loo kõige olulisem koht, mis on just jõulude ajal erilise tähendusega, kujutades hoolivust, sallivust ja armastust lähedaste suhtes,» rääkis lavastaja Mare Tommingas.

Muinasjutuline balletilavastus «Pähklipureja ehk Imeline jõuluöö» on sel hooajal Vanemuise teatri balletilaval kuni 18. jaanuarini 2023.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles