KULTUURIS KUUM Vahur Keller Kellerteatrist räägib, kuidas teha põnevusteatrit

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Kellerteatri juht ja asutaja, lavastaja Vahur Keller.
Kellerteatri juht ja asutaja, lavastaja Vahur Keller. Foto: Madis Veltman / Postimees

Kultuuritoimetuse taskuhäälingus käis külas lavastaja ja Kellerteatri juht Vahur Keller, kelle teatris esietendus pühapäeval «Skiso», mis on inspireeritud «Plainfieldi guuli» Edward Theodore Geini elust, Robert Blochi loost «Psycho» ja Alfred Hitchcocki samanimelisest filmist. Kuidas tuua selliseid lavastusi vaatajateni, rääkis Kelleriga kultuuritoimetuse ajakirjanik Tuuli Põhjakas. 

Vahur Keller on teatrilavastaja, kes on lavastanud nii Vanemuise teatris kui ka olnud pikaaegne  Eesti Nuku- ja Noorsooteatri lavastaja ja kunstiline juht. Oma tõelise kutsumuse leidis Keller aga just põnevikes. Nõnda otsustaski Vahur Keller koos abikaasa, teatrikunstnik Britt Urbla Kelleriga võtta ette ja hakata pidama teatrit, mille repertuaaris oleks kõik see, mida nad ise teatrist otsivad ja teatrilaval näha tahaksid. Sündis Kellerteater.

Kellerteater on eksklusiivselt ainult põnevikele, müsteeriumidele ja krimilugudele pühendatud teater, mille sarnast teist Eestis ei ole. Lisaks etendustele toimuvad teatris kohtumised kirjanikega, ettelugemised, kunstinäitused ja filmivaatamised mõnusa atmosfääri, hea seltskonna ja klaasi veini või tassikese teega.

Kuidas põnevuslavastuste lavale toomine välja näeb, kuidas lavastusi välja valitakse ning kui raske on väiketeatril praegustes oludes toime tulla ja kuidas Kellerteater kohanenud on, sellest Tuuli Põhjakas Vahur Kelleriga rääkiski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles