Lilli Luuk avaldas novellikogu «Kolhoosi miss»

Kultuuritoimetus
Copy
Lilli Luuk avaldas novellikogu «Kolhoosi miss».
Lilli Luuk avaldas novellikogu «Kolhoosi miss». Foto: Saadjärve kunstikeskus

Novellikogu «Kolhoosi miss» on Lilli Luugi teine raamat. Käesoleva aasta septembris ilmus Luugi esimene romaan «Minu venna keha», mille käsikiri sai kirjastuse Hea Lugu ajalooliste romaanide võistlusel III koha. Novellikogu esitletakse 7. detsembril kell 18 Tartus, kultuurilokaalis Kongo Tango, kus autoriga vestleb linnakirjanik Paavo Matsin.

«Kolhoosi miss» koondab autori lühiproosat, mis on inspireeritud eelkõige lähiajaloost, nii uudisloomingut kui juba ajakirjades Looming ja Vikerkaar ilmunud lugusid. Esindatud on ka mõlemad Tuglase novelliauhinna pälvinud lood «Auk» ja «Kolhoosi miss».

Lilli Luuki on nimetatud tumekirjanikuks ja loomingut süngeks, tema tekstides leidub nii eksistentsiaalset ängi kui rõhuvaid olusid, samas ei puudu koomika ning tegelased ei loobu tihti väljapääsu otsimast ka võimatutes olukordades. Kogumiku lood kulgevad enamasti pöördeliste või vähem pöördeliste ajaloosündmuste foonil, läbi taasiseseisvumise ja metsikute üheksakümnendate pea tänapäeva välja.

Novellikogu «Kolhoosi miss» on välja andnud Saadjärve kunstikeskus. Teose toimetas Kajar Pruul, kujundas Maris Kaskmann. Raamatu esikaane kujunduses kasutatud foto autor on Lee Kelomees ning foto pärineb Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi 14. lennu tudengite lühifilmist «Kolhoosi miss», mis esilinastus äsja, 1. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles