INTERVJUU ⟩ Gurmeevõõras režissöör tegi ägeda filmi gurmeerestoranist

Kristi Pärn-Valdoja
, ajakiri Säde
Copy
Ralph Fiennes ja Mark Mylod «Menüü» filmivõtetel. FOTO: Eric Zachanowich/capital Pictures/scanpix
Ralph Fiennes ja Mark Mylod «Menüü» filmivõtetel. FOTO: Eric Zachanowich/capital Pictures/scanpix Foto: Eric Zachanowich/capital Pictures/scanpix

Äsja kinodesse jõudnud ja PÖFFilgi linastunud «Menüü» on ühest küljest hõrk satiir, teisalt aga klassikalise mõrvamüsteeriumi vaibiga triller, mille tegevus toimub privaatsaare gurmeerestoranis.

«Menüü» režissöör Mark Mylod, populaarse telesarja «Succession» üks lavastajaid ja produtsente lubab lahkelt, et iga vaataja võib tema filmi tõlgendada täpselt nii, nagu talle sobib. Olgu siis komöödia, draama või põnevikuna. Ja kes soovib sealt otsida – ning leida – sügavamat mõtet, siis palun väga!

«Menüü» viib vaataja toidumaailma, aga mitte mingisse burksiputkasse, vaid tipptasemel restorani, mis asub privaatsel saarel ja kus mitmekäiguline õhtusöök maksab 1250 dollarit inimese kohta. Vägesid juhatab seal gurmee-Mekas omanik ja peakokk Julian Slowik Ralph Fiennesi vaimustavas osatäitmises, ent kui arvate, et tegemist on järjekordse klišeeliku «kuidas lihtne toiduarmastaja kokandusmaailma tippu jõudis» looga, olete tõest päris kaugel. «Menüü» on siiski pigimust ja üsna halastamatu satiir, kus kuulsatele ning rikastele, kelle seas näiteks miljardär, pankur, toidukriitik ja näitleja, hakatakse serveerima midagi, mida nad tellinud pole, kuid mida kööki tagasi saata ei saa.

Mark Mylod (57)

Briti tele- ja filmirežissöör ning tegevprodutsent

Tuntud oma töö poolest telesarjades «Succession» ja «Shameless», teinud paar episoodi seriaalidele «Troonide mäng» ja «Entourage»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles