Vaatamata keerulistele aegadele ei jää Corelli Musicu jõulud tulemata

Kultuuritoimetus
Copy
Ulla Krigul annab täna Viljandimaal kolm kontserti.
Ulla Krigul annab täna Viljandimaal kolm kontserti. Foto: Jake Farra

Ajad on keerulised, aga Corelli Music kuulutas oma selle aasta jõulufestivali «Kirikupühad Maarjamaal» välja. Festivali, mis on aastast 2010.

Festivalil esinevad eranditult Eesti muusikud ning kontserdid toimuvad kirikutes ja mõisates võimalikult üle kogu Eesti.

Avakontserdiks Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus 9. detsembril toimuv «Advendiöö», kus soleerib Ulla Krigul orelil. Esitamisele tulevad Bachi ja Regeri jõulukoraalid, orelisüit «Advent», Regeri «Weinachten» jne.

17. detsembril Viljandi Schloss Fellini mõisas ja 19. detsembril Kõltsu mõisas toimuvate kontserdite nimeks on «Helisev Salzburg».

Üles astuvad Katrin Lehismets (sopran, klaver, tekstid) ja Peeter Kaljumäe (bariton, klaver, tekstid).

Esitamisele tulevad Mozart, Lehar, Benatzky, Rodgersi «Helisev muusika», Gruberi «Püha öö» jne.

Traditsioonilised aastalõpukontserdid ilmuvad 28. detsembril Tartu Pauluse kirikus ja 29. detsembril Tallinna Jaani kirikus.

Sedakorda saab näha ja kuulda selliseid soliste nagu Mirell Jakobson (sopran), Ivo Posti (kontratenor), Markus Leppoja (tenor) ja Atlan Karp (bass). Aga ka Tartu Noortekoori ja Corelli Barokkorkestrit ajastu pillidel. Dirigentideks Martin Sildos ja Markus Leppoja. Kavas Telemanni ja Pergolesi kantaadid, Mart Jaansoni «Jõulutriptühhon» (esiettekanne), jõululaulud jne.

Ralf Taal
Ralf Taal Foto: Viljo Pettinen

Kolmekuningapäeva tähistatakse 6. jaanuaril 2023 Keila-Joa Schloss Falli mõisas

Kontserdi nimi on «Aristokraatlik Chopin». Esinevad Ralf Taal (klaver) ja Kai Taal (jutustused).

Esitamisele tulevad Chopini prelüüdid, nokturnid, valsid jne, aga lisaks kaunile muusikale saab kuulda ka jutustusi muusikapaladest, nende saamisloost ja helilooja traagilisest elukäigust.

«Kirikupühad Maarjamaal» patroon on EELK peapiiskop, Eesti Kirikute Nõukogu president Urmas Viilma. 

Iga piletiostja toetab  Corelli muusikuid ja kaunite kontsertide jätkumist. Eriti tänulikud ollakse toetajapiletite ostjaile. Kes soovib ja kellel on võimalusi, saab Corelli muusikuid toetada ka läbi Corelli metseenide klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles