Suured numbrid! Eesti populaarseimat luulekogu on müüdud üle 10 000 eksemplari

Kultuuritoimetus
Copy
Lauri Räpp, kelle teose «Lihtsate asjade tähtsus» valisid Apollo lugejad hääletusel mulluse aasta parimaks luuleraamatuks.
Lauri Räpp, kelle teose «Lihtsate asjade tähtsus» valisid Apollo lugejad hääletusel mulluse aasta parimaks luuleraamatuks. Foto: Erakogu

Lauri Räpi luulekogu «Lihtsate asjade tähtsus», mis nägi ilmavalgust 2021. aasta novembris, on ilmumisest alates püsinud pidevalt edetabelites ja seda on kolmeteistkümne kuuga ostetud üle 10 000 eksemplari, mis teeb sellest ühe Eesti enimmüüdud luulekogu.

Lauri Räpi eelmisel aastal ilmunud luulekogu «Lihtsate asjade tähtsus» pälvis novembris Rahva Raamatu Aasta Raamatu auhindade jagamisel mitu tiitlit – Parim eesti autori ilukirjandusteos ning Rahva Lemmik 2022.

Kokku on Lauri Räpp avaldanud neli raamatut ning tal on tänaseks Instagramis üle 26 500 jälgija, mis teeb temast Eesti suurima jälgijaskonnaga tekste ja luuletusi postitava inimese. Raamatu «Lihtsate asjade tähtsus» esimene tiraaž, 2500 eksemplari, müüdi läbi silmapilkselt ning kordustrükki on raamatut praeguseks saadetud juba viis korda.

«10 000 müüdud eksemplari on ühe luuleraamatu kohta ikka uskumatult suur kogus, aga see pole olnud kunagi mu eesmärk. Ma kirjutan, sest ma armastan kirjutamist, mitte seepärast, et raamatu müüginumbrid oleks suured või et saaks kuskilt mõne auhinna. Loomulikult valmistab see rõõmu, aga päriselt puudutab mind see, kui ikka ja jälle pöördub mu poole mõni lugeja, et öelda, kuidas kirjutatu on teda aidanud, rõõmustanud või pannud mõtlema selle üle, mis elus on tegelikult oluline. Just see loeb, mitte numbrid,» tunnistab Lauri Räpp.

Räpi teos on luule- ja lühiproosa vormis enesearenguraamat, mis aitab toime tulla eluraskuste ja kaotustega ning näitab, et alati on lootust ja kõik on võimalik. «Lihtsate asjade tähtsus» teeb täpselt seda, mida pealkiri ütleb – näitab, et kõige tähtsamad asjad siin maailmas on tihtipeale kõige lihtsamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles