KULTUURIS KUUM Kunstiostja põgeneb inflatsiooni eest kunstivara kantsi

Siim Raie
, galerii Artrovert asutaja
Copy
E-Kunstisalongi omanik Tiia Karelson ja juhataja Daisi Kahur Konrad Mägi seni avalikkuse eest varjul olnud maaliga «Kasaritsa maastik», mis tuli välja ühest Võrumaa talust. 
E-Kunstisalongi omanik Tiia Karelson ja juhataja Daisi Kahur Konrad Mägi seni avalikkuse eest varjul olnud maaliga «Kasaritsa maastik», mis tuli välja ühest Võrumaa talust. Foto: Margus Ansu

Selle sügise Eesti kunstioksjonite hooajal oli müüdud piltide seas elavate kunstnike osakaal kõigest umbkaudu kolmandik, ent välismaised kunstikogujad eelistatavad pigem investeerida alustavatesse ja tõusvatesse nimedesse.

Kunstioksjonite kataloogides on meil kõige enam maastikupilte, kuid oksjonimajade julgus maitse suunamisel võiks olla avangardsem ning ulatuda loodusmaalist kaugemale.

Laupäevase Tartu E-Kunstisalongi juubelioksjoniga lõppes sellesügisene ja -aastane kunstioksjonite hooaeg. Analüüsitud 23 kunstioksjoni käigus oli pakkumisel 1724 kunstiteost, millest 1181 (69 protsenti) leidsid ka uue omaniku, müümata jäi 543 teost. Müümata jäänud teoste hulk viitab vajadusele ajada oksjonisõel tööde valimisel tihedamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles