Kreeka tumedus jõuab Tallinna! Tapperis esineb legendaarne Kreeka metalbänd

Kultuuritoimetus
Copy
Kreeka death metal ansambel Rotting Christ
Kreeka death metal ansambel Rotting Christ Foto: Pressimaterjal

Sel reedel, 16. detsembril astuvad rokiklubis Tapper lavale kaks Kreeka metal'i muusika suurnime: Rotting Christ ja On Thorns I Lay. 

Rotting Christ on 1987 aastal Kreekas kokku tulnud black metal'i kollektiiv, kes on nautinud laialdast kuulsust oma idisoünkaatliku loomingu tõttu. Rotting Christi esimene ametlik demo «Satanas Tedeum» pani jõulise aluse teise laine black metal'ile, mis kipub hilisema Skandinaavia dominantsi taustal ununema. Edasised aastad nägid neid kirjutamas valmis 14 stuudioalbumit, mis on rännanud ja eksperimenteerinud žanri eelduste ja piiridega, tuginedes kultuuriantropoloogilisele sisule. Sakis Tolise juhitud bänd ei ole raisanud aega ega publiku energiat – areng ja muutus on olnud järjepidev ja seda peegeldab ka jätkuvalt kasvav huvi bändi tegemiste vastu.

«Kui black metal'i maailmas tuntakse eelkõige kurikuulsaid Skandinaavia maid, siis Kreekas pandi žanrile aluseid juba kümnendeid tagasi. Võrdlusi otsida on rumal, aga kindlasti soovitame tumeda muusika fännidel tulla Kreeka bände kuulama,» ütles kontserdi kohta korraldaja Roman Demtšenko.

On Thorns I Lay on teine bänd, kes on pärit kuulsast Kreeka black metal'i kontinuumist. Kuigi asutatud viis aastat hiljem kui õhtu peaesineja Rotting Christ, olid kaks kollektiivi tugevalt seotud loominguliste ja heliliste valikute tõttu. Hilisematel aastatel liikus On Thorns I Lay aga teises suunas ja nüüd võib seda kollektiivi julgelt kategoriseerida death-doom'i žanri alla.

Piletid on müügil Fientas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles