KULTUURIS KUUM Põhja Konn teeb muusikat naudingu pärast

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Ansambel Põhja Konn. Vasakul Lauri Metsvahi, paremal Valter Soosalu. Pildilt puudub Kristen Kütner.
Ansambel Põhja Konn. Vasakul Lauri Metsvahi, paremal Valter Soosalu. Pildilt puudub Kristen Kütner. Foto: Sander Ilvest

Selle aasta viimases kultuuritoimetuse taskuhäälingu episoodis on külas Valter Soosalu, Lauri Metsvahi ja Kristen Kütner ansamblist Põhja Konn. Põhja Konn on ansambel, mis ei esine tihti, ent kui nad seda teevad, siis ikka suurelt ja võimsalt. Juba sel nädalal astub ansambel üles Valter Soosalu 30. sünnipäeva kontserdil, kus lisaks Põhja Konnale astub üles ka Valteri lemmikbänd ja palju teisi erilisi külalisi. Suurest pidustusest rääkis Põhja Konnaga kultuuritoimetaja Tuuli Põhjakas.

17. detsembril toimub Alexela Kontserdimajas Eesti dirigendi ja muusiku Valter Soosalu 30. sünnipäevakontsert. Kontserdi esimeses pooles astuvad üles Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor, Valter’s Harpejji Band ja rock-bänd Põhja Konn, kellega antakse sissevaade Valteri praegusesse loometegevusse. Kontserdi teises pooles viiakse ellu Valteri pikaaegne unistus jagada lava koos Soome vingeima bändi Saimaa ja Pärnu linnaorkestriga.

2009. aastal loodud progerock ansambel Põhja Konn on võrdlemisi pika karjääri jooksul andnud välja kaks albumit: «Põhja Konn» ja «Hetk. InSpereeritud Tüürist». 

Bändi sõnul on ühiselt musitseerimine alati olnud pigem nauding, kui töö või nõme kohustus, sest Põhja Konn on täpselt selline projekt, mis töötab vaid siis, kui sellest rõõmu tunda. Ühtlasi on see põhjus, miks bändi niivõrd harva laval näha ja kuulda on. 

Juttu tuleb ka Põhja Konna kahest plaadist, mis neid plaate eristab, ning millised plaanid on bändil seoses järgmise albumiga. Kuidas sündisid Põhja Konna esimesed lood, miks läks bändil nii kaua aega, et esimese albumini jõuda ning millal on oodata kolmandat albumit? 

Ansambel Põhja Konn. Vasakul Lauri Metsvahi, paremal Valter Soosalu. Pildilt on puudu Kristen Kütner.
Ansambel Põhja Konn. Vasakul Lauri Metsvahi, paremal Valter Soosalu. Pildilt on puudu Kristen Kütner. Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles