HITTVIDEOMÄNGU ARVUSTUS ⟩ Eesti kirjanik tõi mängijateni suurepärase keskajast inspireeritud mängu

Keskaja Inimene
, @keskajainimene
Copy
Dialoogi käigus on võimalik kujundada oma tegelaskuju ja anda talle oskusi, mis võivad hiljem kasuks või kahjuks tulla. 
Dialoogi käigus on võimalik kujundada oma tegelaskuju ja anda talle oskusi, mis võivad hiljem kasuks või kahjuks tulla. Foto: Kuvatõmmis

Eesti kirjaniku Märten Rattaseppa kaasa löömisel valminud ja kolme vaatusse jagatud «Pentimenti» tegevus toimub 16. sajandi esimeses pooles ning mängu edenedes on hästi tajutav keskaegse maailmapildi aeglane, kuid vältimatu hääbumine ning uue ajastu pealetung. 

Ajale jäävad jalgu kloostrielu ja rahvakombed, külakogukond ning senised sotsiaalsed rollid. Küla kaugem minevik, millest ei puudu paganlikud germaanlased ja vanad roomlased, on juba ajaloohämarusse mattunud ning alles on vaid segasevõitu legendid ja varemepuru. Aja armutu kulg näib olevat mängu keskne idee, mida muuhulgas väljendatakse aastaaegade vaheldumisega eri vaatustes.

Kuna olen kõrge maksukoormuse, kesise toidulaua, lihtrahva rõhumise, üleujutuste ja lükkamata lume suur fänn, ootasin pikisilmi «Pentimenti» ilmumist. Obsidian Entertainment kuulutas mängu välja juunis, müüki tuli see novembri keskel ja lõpuks leidsin ka mina võimaluse oma lemmikajastus seigelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles