NÄDALA FILM ⟩ Uus «Avatar» väärib kõiki ootusi

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
«Avatar: Vee olemus» näitab uusi elukaid ja nende oskuslikku kasutamist sõjapidamises. 
«Avatar: Vee olemus» näitab uusi elukaid ja nende oskuslikku kasutamist sõjapidamises. Foto: Filmikaader

Jah, James Cameroni film «Avatar: Vee olemus» on kinoskäiku väärt, kuulus režissöör teeb siin täpselt seda, mida publik temalt ootas, ja isegi enam. 400 miljoni dollari eest võiks ju ikka päris uhke filmi saada, ja saabki.

13 aasta tagune film on hoolimata oma kestusest (2 tundi ja 41 minutit) väga lihtne ja selge moraaliga sõjalugu. Agressor ründab rahuarmastavat rahvast ressursside pärast ja hävitab eluks üliolulist keskkonda. Sama lugu jätkub ka uues filmis, ainult et Pandoral on möödunud oma paarkümmend aastat.

Merejalaväelane Jake Sully (Sam Worthington), kes esimeses filmis sinise avatarina Na’vide rahva sekka metsa elama jäi, on loonud pere ja saanud toredad sinised lapsed. Maalased, kes oma koduplaneedi tuksi pöörasid, tulevad uue invasiooniga jälle Pandora rahu rikkuma. Na’vide olukord tuletab meelde vastasseisu Nursipalus. Tagasi on ka kolonel Quaritch (Stephen Lang), temagi avatarinahas. Kui esimene film seisnes suuresti nende kahe über macho omavahelises madistamises, siis nüüd on asjasse segatud ka järeltulijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles