Nädala telesari Paradiisisaarel pühitakse pisaraid rahaga

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Jennifer Coolidge’i kehastatud üksildane pärijanna on üks seriaali sümpaatsemaid tegelasi. Või kas ikka on...?
Jennifer Coolidge’i kehastatud üksildane pärijanna on üks seriaali sümpaatsemaid tegelasi. Või kas ikka on...? Foto: Seriaalikaader

Ääretult populaarne «Valge lootos», mille teine hooaeg hiljaaegu lõppes, on üks viimaste aastate eredamaid televisioonielamusi. On pea erakordne, et seriaal, mille esimene hooaeg oli juba seriaaliloome meistriklass, suudab oma edu korrata ka teise hooajaga, mis pole sugugi vähem esmaklassiline ja hämmastav.

«Valge lootos» räägib luksuslikust Hawaii kuurordist, kus üks öö maksab vähemalt kaks Eesti keskmist palka, nii et seal saavad ööbida vaid inimesed, kes on privileegipimedad, täiesti luululised ning lugesid raha viimati siis, kui neil oli vaja Forbesile tõestada, et väärivad kohta rikaste edetabelis. Kuigi ilmselt tegi seda ka siis nende raamatupidaja, mitte nad ise.

Mitmetasandilisele satiirile lisab kihte tõik, et rikkaid ja ilusaid teenindavad kohalikud vaesed ja ekspluateeritud, kelle ainus meelelahutus on nendesamade rikaste üle naermine. Sest mida targemat ongi teha, kui sa oled vaene, ületöötanud ning pead lömitama inimeste ees, kes võiksid su ära osta, kui orjapidamine tänapäeval seaduslik oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles