Eesti bänd ammutab inspiratsiooni müütilistest kadunud maadest

Kultuuritoimetus
Copy
Ocean Districtsi täispikk kontseptuaalalbum kannab nime «Phantom Islands».
Ocean Districtsi täispikk kontseptuaalalbum kannab nime «Phantom Islands». Foto: Ocean Districts

Tallinna instrumentaalansambel Ocean Districts avalikustas videosingli järgmisel aastal nii vinüülil kui digitaalselt ilmuva täispika kontseptuaalalbumilt «Phantom Islands». Singel «Lemuria» on esimene eelolevalt albumilt ning loos lööb kaasa ka Eesti üks hinnatumaid basskitarriste Janno Trump. Singli video põhineb tulevase albumi «Phantom Islands» jaoks loodud kunstil.

«Phantom Islands» on Ocean Districtsi kolmas plaat, mille kirjutamiseks ja salvestamiseks on bändil võtnud aega neli aastat. Albumi väljaandamist rahastati läbi ühisrahastusplatvormi Hooandja kaudu, kus koguti 5000 eurot. «Phantom Islands» on erakordne ka sel puhul, et esimest korda bändi ajaloos satub albumi peale mitu lugu, kus kuuleb ka vokaali.

Nagu eelnevad plaadid «Expeditions» ja «Doomtowns», on ka eesoleva kauamängiva puhul tegu kontseptalbumiga. Kogu albumi visuaalne ja heliline pool on omavahel tugevalt seotud, keskendudes ühele konkreetsele ideele.

«Fantoomsaare puhul räägime maadest, mis kunagi on arvatud eksisteerivat ja mida on ka kaartidele kantud, kuid hiljem avastatud, et neid pole kunagi eksisteerinud. Kas siis on tegu olnud müütide, inimlike eksimuste või looduskatastroofidega, me ei tea ja ei pruugigi kunagi teada. See mõte rabas meid ja andis palju loomingulist püssirohtu, mille pealt ennast aktiveerida,» sõnas bändi juhtfiguur Martin Lepalaan.

«Lemuria» on kuulatav kõikides voogedastusplatvormides alates 20. detsembrist. Ocean Districtsi kolmas album «Phantom Islands» ilmub 2023. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles