Urmas Sisaski ärasaatmine toimub Tallinnas Jaani kirikus

Georgi Beltadze
, Eesti uudiste toimetuse juhataja
Copy
Urmas Sisask lahkus 62-aastasena.
Urmas Sisask lahkus 62-aastasena. Foto: Kristjan Rosin

Manala teele läinud helilooja Urmas Sisaski õde Siiri annab ühismeedia vahendusel teada, et tema venna ärasaatmine toimub 28. detsembril, ületuleval kolmapäeval kell 14.30 Tallinnas Jaani kirikus.

«Lilli ja pärgi paluksime mitte tuua,» lisas Siiri Sisask.

Urmas Sisask suri laupäeval 62-aastasena.

Sisask õppis kompositsiooni Tallinna muusikakeskkoolis Anatoli Garšneki, René Eespere ja Mati Kuulbergi juhendamisel. 1985. aastal lõpetas ta Tallinna Riikliku Konservatooriumi.

Tema looming on inspireeritud astronoomiast, ta on loonud ka filmi- ja teatrimuusikat. Tema teoste hulgas on «Plejaadid» (1989), «Linnutee galaktika» (1991), «Jõuluoratoorium» (1992), «Leoniidid» (2001), «Pro Patria» (2003). Sisaski viimaseks loominguks jäi novembris Stockholmis esmaettekandele tulnud «Gloria Patri 2», mille tekstide autor on Jaan Tammsalu.

1991. aastal pälvis Sisask Eesti riigi kultuuripreemia, 2001. aastal Valgetähe IV klassi teenetemärgi. 2005. aastal nomineeriti Eesti Filharmoonia kammerkoori plaat «Baltic Voices 2» Grammy auhinnale parima koorisalvestise kategoorias. Plaadil kõlas ka Urmas Sisaski looming. 2010. aastal pälvis ta kultuurkapitali helikunsti aastapreemia, 2020. aastal Eesti Muusikanõukogu muusikapreemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles