Tallinna vanalinna jõuluturg jõuab rahvusvahelisse telepilti (1)

Kultuuritoimetus
Copy

Telekanali National Geographic menuka dokumentaalsarja «Euroopa Linnulennult: Jõulueri» erisaates näidatakse esimest korda kanali ajaloos ka Eestit, ja seda ainulaadsest vaatenurgast.

2019. aastal esimest korda eetrisse läinud saate iga episood keskendub üldjuhul ühele Euroopa riigile. Õhust tehtud kaadrite abil antakse ainulaadne ülevaade sellest, kuidas traditsioonid, inseneriteadused ja loodusimed on mandrit kujundanud, aidates maalida dünaamilise portree piirkonnast ja seal elavatest inimestest.

Selleaastases jõuludele pühendatud erisaates näeb, kui kirevad ja omanäolised on jõulupidustused kogu Euroopas. Lisaks Tallinna vanalinna jõuluturule tutvustatakse televaatajale ka Colmari jõululaulikuid, kelle paraad liigub paatidel läbi linna jõekanalite, kui ka näiteks Bulgaaria Kukeri rahvapidu, mis on mõeldud kurjade vaimude eemale peletamiseks ning palju-palju muud.

«Meil on ülimalt hea meel, et saame pühadeehtes Tallinna vanalinna viia tänavu kodudesse üle maailma,» ütles National Geographic kanali Eesti esindaja Sille Ruus.

«Oli väga põnev ja seiklusrohke väljakutse filmida National Geographicule. Eriti, kui saime samal ajal kajastada Eesti ühte tähtsamat talvist sümbolit – jõuluturgu. Kõige olulisemate hetkede tabamiseks filmisime nii õhust, maalt kui ka läbi peategelaste silmade,» märkisid Eestis võtteid juhtinud Sander Allikmäe ja Rain Nirgi.

«Europe from Above» jõuludele pühendatud erisaade on eetris National Geographicu kanalil 25. detsembril kell 21.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles