Muusikamaailm kaotas kaks tähelepanuväärset meest

Kultuuritoimetus
Copy
Terry Hall
Terry Hall Foto: Wikimedia Commons

Inglismaalt on saabunud uudised kahe märkimisväärse muusiku surmast. Eile suri ansambli The Specials laulja Terry Hall. 18. septembril suri ansambli Primal Scream kahel esimesel plaadil klahvpille mänginud Martin Duffy. Terry Hall oli 63, Martin Duffy 55.

The Specials oli 70-ndate lõpus ja 80-ndate alguses üks põhilisi sellise muusikastiili nagu 2-tone bände. See stiil ühendas jamaika ska-tunnetust pungiga. Nende lood nagu «Ghost Town», «Gangsters», «Message To Rudy» või «Do Nothing» paistsid silma sotsiaalkriitilise sõnumi poolest ja jõudsid silmapaistvatele kohtadele ka muusikatabelites. 

Hiljem oli tal veel projektid nagu Fun Boy Three, Colourfield või Vegas. 90-ndatest tegutses Terry Hall sooloartistina ja tegi koostööd kasvõi Trickyga suurepärases loos «Poems».

Martin Duffy jälg on küll natuke väiksem, ent loomulikult mitte olematu. Lisaks Primal Screamile oli ta 80-ndatel tegutsenud keskmiselt tuntud indie-bändi Felt üks asutajaliikmeid. Primal Scream pühendas talle kunagi ka korraliku dub-astumisega loo «Get Duffy».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles