Lionel Messi ehk kuidas inimesest sai müüt

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: AFP/ODD ANDERSEN/Scanpix

Ma ei ole kunagi Lõuna-Ameerikas käinud ega tea, kas olen tahtnudki minna. Ka kaugelt on olnud huvitav vaadata. Kaugelt pikksilmaga jälgida kõiki neid parempoolseid militaarhuntasid ja revolutsionääre ja korruptsiooni ja seebioopereid ja slumme ja pühakuid jne.

Argentina ja Messi võitu sellel MMil oodati mitmeti, vähemalt jäi selline mulje. Siin-seal räägiti varem sellest võimalusest kui «Katari muinasjutu täiuslikust lõpp-punktist». Facebooki feed’is kohtan pärast finaalmängu sõnumit FIFA-lt, et kõik on selge, Messi on GOAT ehk siis kõigi aegade parim. Tundub, et see absoluut oli vaja välja selgitada, ju siis tunti selle järele vajadust. Mõeldi, et teisiti enam edasi minna ei saa.

See oli üks parimaid MMi finaale, mida nähtud, ütles nii mõnigi. Eelmine väga hea olnud 1986, kui jällegi võitis Argentina ja tegutses Diego Maradona (tookord võideti Lääne-Saksamaad, kellega Argentinal on olnud ka tugev, aga seda salajasem ajalooline side). Seda ma ei näinud või vähemalt teadlikult ei näinud, sest olin liiga väike ega mõistnud veel jalgpalli ilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles