Laulukirjutaja paljastab: Mariah Carey valetab oma kuulsa jõululaulu kohta

Kultuuritoimetus
Copy
«All I Want For Christmas Is You» pärineb Mariah Carey 1994. aasta jõulualbumilt.
«All I Want For Christmas Is You» pärineb Mariah Carey 1994. aasta jõulualbumilt. Foto: Plaadikaas

Mariah Carey esitatud «All I Want For Christmas Is You» on üks kuulsamaid jõululaule kogu maailmas, kuid Carey luiskab armastatud jõuluhiti sünniloo kohta. Vähemalt nii väidab produtsent ja laulukirjutaja Walter Afanasieff, kes on laulu kaasautor.

Afanasieff külastas taskuhäälingut «Hot Takes & Deep Dives», kus tunnistas, et teda häirivad Mariah Carey väited, nagu oleks Carey selle laulu loonud väikese tüdrukuna. 

«Kui Carey hakkas vihjama, et ta kirjutas selle laulu lapsena, siis ma imestasin, miks ta seda juba 12-13 aastat tagasi ei väitnud? Tundub, et tal on peas selline seletus välja kujunenud. Mariah Carey ei mängi ühtegi instrumenti. Ta ei mängi klahvpille ega klaverit. Ta ei mõista muusikat, akorde ega tunne muusikateooriat. Seetõttu on mul raske uskuda, et ta võis selle keerulise laulu omaette klahvpillidel väikese tüdrukuna välja mõelda.»

«All I Want For Christmas Is You» kaasautorina tõdes Afanasieff, et laul sündis siis, kui tema ja Carey töötasid Carey jõulualbumi kallal. Nad olid varasemalt juba pikka aega koostööd teinud.

«Olime imeilusas majas, mida Carey üüris. Oli suvi ja majas oli klaver. Ma hakkasin mängima boogie-woogiet, mingit rokki. Mariah laulis: «I don't want a lot for Christmas.» Hakkasime nii-öelda lauatennist mängima. Tema lõi palli mulle ja mina talle vastu,» meenutas Afanasieff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles