«Top Gunist» Beyoncéni: Barack Obama avalikustas oma uued lemmikfilmid ja -laulud

Kultuuritoimetus
Copy
Ameerika ekspresident Barack Obama.
Ameerika ekspresident Barack Obama. Foto: Saquan Stimpson/CNP/startrakspho/Cover Images

Ameerika ekspresident Barack Obama on harjunud aasta lõppedes jagama isiklikke nimekirju oma lemmikutest uutest lauludest, raamatutest ja filmidest. Pühade alguses avalikustas Obama, mida talle 2022. aastal kuulata, lugeda ja vaadata meeldis. Raamatute nimekirjas tõi Obama muuhulgas välja ka oma abikaasa Michelle Obama uue teose «Valgus, mida me kaasas kanname».

Lisaks Michelle Obama ebakindluse ja muutuse teemadel mõtisklevale teosele tõi Barack Obama oma tänavuste lemmikraamatutena välja Hernan Diazi kapitalismiteemalise romaani «Trust», Jessamine Chani debüütromaani «The School for Good Mothers», Ameerika lõunaosariikide vaimu avastava raamatu «South to America» ning mitmeid teisi värskeid teoseid.

Obama selle aasta lemmikfilmide nimekirja tipust leiab Steven Spielbergi autobiograafilise sisuga draama «Fabelmanid», Lõuna-Korea meisterlavastaja Chan-wook Parki draama «Otsus lahkuda» ning ajaloolise põneviku «Naiskuninga armee», mis kõik linastusid ka Pimedate Ööde filmifestivalil. Obama ei jätnud märkimata ka meeldejäävaimat tänavust Hollywoodi spektaaklit «Top Gun Maverick» ning hullumeelset multiversumi-märulit «Kõik, kõikjal ja korraga».

Oma aasta lemmiklaulude nimekirjas demonstreeris Obama taas oma eklektilist muusikamaitset. Oma värskete lugudega leidsid Obamalt heakskiidu tuntud artistid Kendrick Lamar, Danger Mouse ja SZA. Obama tõi oma nimekirjas välja ka Beyoncé laulu «Break My Soul», mille leiab poplaulja värskelt albumilt «Renaissance». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles